Avatar - 3D

(2009)

Avatar - 3D

rotten82/100
imdb7.8/10

Premiera RO

23 Septembrie 2022

Premiera SUA

23 Septembrie 2022

Regia

James Cameron

Cu

Michelle Rodriguez, Zoe Saldana, Sam Worthington

Gen

Acțiune, Aventuri, SF, Thriller

Durata

161 minute

Rating

A.P.-12 - Acordul părinților pt. copiii sub 12 ani

Sinopsis Avatar - 3D

Avatar ne duce intr-o lume spectaculoasa dincolo de imaginatie, unde un fost puscas marin, venit de pe Pamant porneste intr-o aventura epica, luptand, in cele din urma, pentru a salva lumea extraterestra pe care ajunge s-o imbratiseze ca pe propria sa casa.

Patrundem in lumea extraterestra prin ochii lui Jake Sully (Sam Worthington), un fost puscas marin paralizat intr-un scaun cu rotile. In ciuda handicapului sau, Jake are inca o inima de razboinic. E recrutat sa se deplaseze la ani lumina departare, la un avanpost al pamantenilor de pe Pandora, unde un consortiu corporativ extrage un minereu rar care este cheia solutionarii crizei energetice de pe Pamant.

* Castigator a 3 premii Oscar, in 2010, pentru cea mai buna imagine (Mauro Fiore), scenografie si efecte vizuale. Nominalizat la alte 6 categorii: cel mai bun film, regizor (James Cameron), montaj, coloana sonora (James Horner), sunet si efecte sonore. * Castigator a 2 premii Globul de Aur, in 2010, pentru cel mai bun film - drama si regizor (James Cameron). Nominalizat la alte 2 categorii: coloana sonora (James Horner) si cantec (I Will See You - James Horner).

Filmul a avut premiera in Romania pe 18 decembrie 2009, distribuit de Odeon Cineplex.

Din 23 septembrie 2022 este relansat in versiune 3D 4K.


Imagini Avatar - 3D


Detalii tehnice Avatar - 3D

Tara

SUA

Ecran

Cinemascop (2.35:1)

Culori

Color

Distribuit in Romania de

Odeon Distribution

Distribuitor international

20Th Century Fox