La cea de-a 3-a editie, Festivalul International de Film Arkadia ShortFest va gazdui in spatiul industrial al uzinelor Camexip, o ampla expozitie derivata din conceptul curatorial Art Factory.

Conceptul curatorial Art Factory este realizarea partenerului festivalului din acest an, Asociatia Fara Nume. 

Scopul principal al initiativei Art Factory este revitalizarea spatiilor abandonate si reintegrarea acestora in comunitate. Asociatia Culturala Arkadia impreuna cu Asociatia Fara Nume colaboreaza anul acesta pentru realizarea proiectului comun Expo ShortFest 2016 – Art Factory.

Incepand cu 2 septembrie, de la ora 19:30, uzinele Camexip vor fi timp de 3 zile, spatiul unde va fi adus un tribut artelor plastice contemporane. 

Proiectul va prezenta lucrari din sfera artelor vizuale: pictura, grafica, fotografie, special concepute de tineri artisti riguros selectati pentru acest eveniment. Pentru realizarea expozitiei, o parte a Uzinei Camexip va fi transformata intr-un art camp cu sapte zile inainte de inceperea festivalului. 

In tabara de creatie, un numar de 15 tineri artisti vor fi invitati sa isi realizeze lucrarile, care mai apoi vor fi expuse publicului larg. Pentru intregirea programului, Expo ShortFest 2016 – Art Factory va include doua workshop-uri: workshop-ul de printmaking sustinut de Claudia Ilea si cel multimedia sustinut de Andra Nedelcu, ambele dedicate artei contemporane. 

De asemenea, expozitia va avea anul acesta si un caracter itinerant, urmand ca dupa incheierea festivalului sa fie mutata la Bucuresti.

Prin existenta ExpoShort Fest se doreste sustinerea tinerilor artisti aflati la inceput de drum, dar si popularizarea unor noi forme de expresie artistica si crearea unui public care sa poata interactiona cu acestea.

Valorile fundamentale ale proiectului sunt dialogul creativ, educatia non-formala, implicarea sociala a tinerilor si sensibilizarea publicului cu privire la problemele actuale ale mediului urban, valori pe care Festivalul de Film Arkadia ShortFest le promoveaza inca de la prima editie. 

Asociatia Fara Nume, partenerul acestui demers, a fost fondata in 2015 de un grup de tineri artisti si istorici de arta, iar toate initiativele sale s-au concentrat pe actiuni menite sa faciliteze accesul unui numar cat mai mare de oameni, atat din mediul urban cat si cel rural, la arta si educatia contemporana. 

Concept curatorial Art Factory: Omul, in incercarea de a-si gasi o identitate si de a se plasa pe sine in interiorul lumii, o modeleaza, se modeleaza pe sine si ii modeleaza pe ceilalti. In acest proces lasa urme asupra mediului, asupra semenilor si asupra propriului sine. Una din modalitatile de negociere a relatiei omului cu imprejurimile sale este arta, ce devine o unealta de autocunoastere. 

Expozitia pe care o prezentam in cadrul Art Factory urmareste urmele pe care omul le lasa in acest proces de cautare a sinelui. 

ExpoShortFest 2016 –Art Factory este un proiect cultural co-finantat de AFCN (Administratia Fondului Cultural National).

Editia a 3-a a Festivalului de Film Arkadia ShortFest va avea loc intre 2 si 4 septembrie, in Baicoi, judetul Prahova.

Festivalul de film Arkadia ShortFest este organizat de Asociatia Culturala Arkadia, in parteneriat cu Camexip SA, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei. Proiect Cultural Cofinantat de Administratia Fondului Cultural National.


Din aceeasi categorie...

Azi începe Comic Con 2024: Evenimentul se desfășoară în acest weekend la Romexpo din București

Azi începe Comic Con 2024: Evenimentul se desfășoară în acest weekend la Romexpo din București

Cel mai mare eveniment dedicat pasionaților de filme, seriale, benzi desenate, jocuri video și cosplay, Comic Con România deschide porțile celei de-a unsprezecea ediții vineri, 19 aprilie.

Actorul Dan Nuțu, omagiat cu Premiul pentru Întreaga Activitate la Gala GOPO 2024

Actorul Dan Nuțu, omagiat cu Premiul pentru Întreaga Activitate la Gala GOPO 2024

Cariera de peste cinci decenii a actorului Dan Nuțu va fi recompensată cu Premiul pentru Întreaga Activitate, în cadrul celei de-a 18-a ediții a Galei Premiilor Gopo 2024, din 29 aprilie. 

Rodica Mandache, distinsă cu Premiul pentru Întreaga Carieră la Gopo 2024

Rodica Mandache, distinsă cu Premiul pentru Întreaga Carieră la Gopo 2024

Cariera de peste șase decenii a actriței Rodica Mandache va fi recompensată cu Premiul pentru Întreaga Carieră în cadrul celei de-a 18-a ediții a Galei Premiilor Gopo.