Cea de-a 27-a ediție a Festivalului Internațional de Film DaKINO are loc în perioada 18-22 aprilie la ARCUB și Cinema Muzeul Țăranului.

Organizatori sunt Asociația FAMart și Fundația DaKINO, cu sprijinul Primăriei Capitalei prin ARCUB și al Centrului Național al Cinematografiei.

DaKINO 2018 aduce la București cel mai recent film al celebrului regizor german Wim Wenders, Submergence (foto), care a avut premiera la Festivalul de Film de la Toronto în toamna anului trecut.

Lung metrajul, care îi are în rolurile principale pe Alicia Vikander și pe James McAvoy, va fi prezentat în premieră în România și într-o proiecție unică în cadrul Festivalului, joi, 19 aprilie, ora 20.00 la Cinema Muzeul Țăranului. 

Wim Wenders are la activ, în lunga sa carieră, 3 nominalizări la Oscar pentru documentarele The Salt of the Earth, Pina și Buena Vista Social Club, este câștigătorul Premiului BAFTA și al Palme d'Or la Cannes pentru Paris, Texas și al unui Leu de Aur la Veneția pentru The State of Things

Tot în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Toronto 2017, au avut premiera mondială și alte două filme incluse în programul DaKINO 2018: Hostiles, în regia lui Scott Cooper, un western clasic care îi are in rolurile principale pe Christian Bale, Rosamund Pike, Wes Studi și Timothee Chalamet, și The Wife, în regia lui Bjorn Runge, cu Glenn Close în rolul principal, alături de Jonathan Pryce și Christian Slater.

În premieră în România, DaKINO 2018 prezintă și filmul The Leisure Seeker, în regia lui Paolo Virzi, pentru care Helen Mirren a obținut o nominalizare la Globurile de Aur 2018 pentru Cea mai buna actriță. Filmul a fost inclus și în Competiția Oficială a Festivalului de Film de la Veneția în 2017. 

Please Stand By, în regia lui Ben Lewin, o aduce într-un rol principal de excepție pe actrița Dakota Fanning, care joacă alături de Toni Collette, rolul unei tinere cu tulburare de spectru autist care demonstrează că pasiunea ei pentru Star Trek sparge bariere. Filmul a avut premiera la Festivalul de Film de la Austin și a fost prezentat la Festivalul de Film de la Roma în 2017, putând fi văzut la DaKINO în premieră în România. 

Acestor titluri li se adaugă Film Stars don't Die in Liverpool - filmul care deschide ediția din acest an, nominalizat la 3 Premii BAFTA 2018 pentru Cea mai bună actriță în rol principal - Annette Bening, Cel mai bun actor în rol principal - Jamie Bell, Cel mai bun scenariu adaptat - Matt Greenhalgh.

Festivalul se închide duminică 22 aprilie, cu o comedie veritabilă semnată de regizorii marelui succes de public Les Intouchables, Olivier Nakache și Eric ToledanoC'est la vie, care a primit anul acesta nu mai puțin de 10 nominalizări la Premiile Cesar. 

Rolul principal al filmului este jucat de actorul francez Jean-Pierre Bacri, căruia i se alătură Jean-Paul Rouve și Gilles Lellouche.

Programul Festivalului include de asemenea în proiecții speciale filmele: TĂRÂMUL BINECUVÂNTAT, cu Alec Secăreanu (anul acesta, membru al Juriului Competiției de Scurt metraj DaKINO); ANIVERSAREA, cel mai recent film al lui Dan Chisu, MEDA SAU PARTEA NU PREA FERICITĂ A LUCRURILOR, debutul ca regizor de lung metraj al actorului Emanuel Pârvu, precum și un program de OFF Românesc care include scurt metrajele Scris/Nescris, în regia lui Adrian Silișteanu (Președintele Juriului Competiției de Scurt metraj DaKINO 2018), Asfințit, în regia Mironei Radu și Totul e foarte departe, în regia lui Emanuel Pârvu

DaKIDS, secțiunea dedicată copiilor, va aduce și anul acesta în sala de cinema, la proiecții gratuite, categorii de copii care nu merg în mod frecvent la film- copii din centre de zi sau de plasament, precum și copii cu tulburare de spectru autist. 

Programul integral al Festivalului este disponibil pe site-ul www.dakinofestival.ro

Biletele pot fi achiziționate de la casele de bilete ale sălilor de cinema sau de pe site-ul  www.eventbook.ro


Din aceeasi categorie...

Festivalul Filmului European 2024 debutează la București pe 9 mai

Festivalul Filmului European 2024 debutează la București pe 9 mai

Ediția a 28-a Festivalului Filmului European va debuta la București chiar de Ziua Europei, pe 9 mai și se va încheia la Chișinău, pe 8 iunie, în weekendul alegerilor europarlamentare.

Nasty, documentarul despre Ilie Năstase, în selecția Festivalului de la Cannes 2024

Nasty, documentarul despre Ilie Năstase, în selecția Festivalului de la Cannes 2024

Nasty, documentarul despre viața și cariera tenismenului român Ilie Năstase a fost inclus în selecția celei de-a 77-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes, unul dintre cele mai importante evenimente cinematografice din lum...

Trei kilometri până la capătul lumii, în regia lui Emanuel Pârvu, va avea premiera mondială în Competiția Oficială la Cannes 2024

Trei kilometri până la capătul lumii, în regia lui Emanuel Pârvu, va avea premiera mondială în Competiția Oficială la Cannes 2024

Trei kilometri până la capătul lumii, în regia lui Emanuel Pârvu, a fost selectat în Competiția Oficială a celei de-a 77-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes care va avea loc între 14 și 25 mai. ...