ESTE Film Festival (17-21 aprilie 2019) își așteaptă spectatorii, copii și adolescenți, la cea de-a patra ediție.

Anul acesta organizatorii au pregătit în cadrul secțiunii CinExplorez două filme românești - unul pentru publicul foarte tânăr și unul pentru adolescenți, în premieră la Sibiu. Cei mici se vor bucura și de o animație, în avanpremieră la ESTE FILM Festival. Experiența cinematografică a adolescenților va continua într-un atelier de storytelling, facilitat de Nicoleta Coșoreanu și Elena Văduva, reporteri la Școala 9, parte din organizația media DOR dedicată domeniului educațional.

Străjerii (2018, România, 73’, r. Liviu Marghidan, Vârsta recomandată: 6+) este primul film românesc pentru copii, prin care se dorește întoarcerea acestora spre natură și aventură. Aflați în vacanță, în tabără, copiii trec printr-o mulțime de peripeții: învață orientarea, escaladează munți, construiesc diguri, spun povești de groază la focul de tabără, se îndrăgostesc. Filmul este primul dintr-o serie ce va cuprinde cele mai importante regiuni ale României, filmate în toate anotimpurile. 

Când se poate vedea? Miercuri, 17 aprilie 2019, ora 10:00 – Centrul Cultural Ion Besoiu – Sala Mică.

Alice T. (2018, România, 105’, r. Radu Muntean, Vârsta recomandată: 15+) este un film prezentat în parteneriat cu Caravana Zilele Filmului Românesc. Alice este o adolescentă cu o relaţie dificilă cu mama ei adoptivă, Bogdana. Problemele pe care le are la liceu şi reacţiile ei imprevizibile o exasperează pe Bogdana, dar toate aceste neplăceri devin insignifiante atunci când fata lansează bomba: este însărcinată şi vrea să păstreze copilul. Reacţia Bogdanei, nuanţată şi de faptul că aceasta nu a putut avea niciodată copii, şi contrareacţia lui Alice devin coloana vertebrală a unui lungmetraj ce îmbină drama de familie şi povestea unei maturizări.

Filmul, premiat la categoria Cea mai buna actriță (Andra Guți) a Festivalului Internațional de Film de la Locarno 2018, poate fi văzut în premieră, la Sibiu. Andra Guți va fi prezentă la sesiunea Q&A.

Când se poate vedea? Joi, 18 aprilie 2019, ora 10:00 – Centrul Cultural Ion Besoiu – Sala Mică.

Manou the swift (2018, Germania, 88’, r. Christian Hass și Andrea Block, Vârsta recomandată: 6+) este o animație dublată în limba română, prezentată în avanpremieră națională la ESTE FILM Festival.

Manou crește crezând că este un pescăruș, asemeni părinților săi. Se luptă din răsputeri să înoate, să pescuiască și să zboare asemeni lor, dar nu pare prea înzestrat. La cursa de vară, descoperă de ce. E un șoc imens să afle că a fost adoptat și că aparține unei alte specii de păsări, nu prea iubită de pescăruși.

Când se poate vedea? Miercuri, 17 aprilie 2019, ora 12:00 – Centrul Cultural Ion Besoiu – Sala Mică; Vineri, 19 aprilie 2019, ora 10:00 – Centrul Cultural Ion Besoiu – Sala Mare.

La Atelierul de storytelling de duminică (Centrul Cultural Ion Besoiu -Sala Mare, ora 10) adolescenții vor primi instrumentele necesare pentru a scrie scurte eseuri personale, pornind de la tema filmului Alice T., vizionat în cadrul festivalului. Vor afla ce înseamnă să scrii nonficțiune, cum te documentezi chiar și atunci când scrii povestea personală și cum alegi cea mai bună formă de a-ți spune povestea.

Anul acesta avem și parteneri la Secțiunea CinExplorez, mai exact compania Colt, care sponsorizează o proiecție specială pentru copiii din centrul de plasament din Orlat. “Din 2009, Colt este Digital Cinema Partner al Festivalului Internațional de Film Berlinale, asigurând transmisiunea de date. Anul acesta, suntem parteneri ESTE FILM Festival fiind onorați să sprijinim astfel de evenimente și în România. Susținem multiculturalitatea, comunicarea și tehnologia, iar cinematografia le împletește magic. Sunt convins că festivalul filmului european de la Sibiu aduce experiențe și trăire de cea mai bună calitate pentru cinefili” a spus Teo Galea, Country Manager Colt România.

Prețul unui bilet este de 10 lei. Participarea se face exclusiv pe bază de rezervare, la adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Biletele și abonamentele se pot achiziționa online pe https://www.kompostor.ro/evenimente-este-film—665. Programul complet se regăsește pe site-ul festivalului http://estefilm.ro și pe pagina Facebook.com/EsteFilm.


Din aceeasi categorie...

Azi începe Comic Con 2024: Evenimentul se desfășoară în acest weekend la Romexpo din București

Azi începe Comic Con 2024: Evenimentul se desfășoară în acest weekend la Romexpo din București

Cel mai mare eveniment dedicat pasionaților de filme, seriale, benzi desenate, jocuri video și cosplay, Comic Con România deschide porțile celei de-a unsprezecea ediții vineri, 19 aprilie.

Actorul Dan Nuțu, omagiat cu Premiul pentru Întreaga Activitate la Gala GOPO 2024

Actorul Dan Nuțu, omagiat cu Premiul pentru Întreaga Activitate la Gala GOPO 2024

Cariera de peste cinci decenii a actorului Dan Nuțu va fi recompensată cu Premiul pentru Întreaga Activitate, în cadrul celei de-a 18-a ediții a Galei Premiilor Gopo 2024, din 29 aprilie. 

Rodica Mandache, distinsă cu Premiul pentru Întreaga Carieră la Gopo 2024

Rodica Mandache, distinsă cu Premiul pentru Întreaga Carieră la Gopo 2024

Cariera de peste șase decenii a actriței Rodica Mandache va fi recompensată cu Premiul pentru Întreaga Carieră în cadrul celei de-a 18-a ediții a Galei Premiilor Gopo.