Conform revistei Variety, in urma declaratiilor Sony cum ca studiourile nu au avut de ales in decizia de a nu difuza The Interview din cauza directorilor de cinematograf care nu au dorit sa ruleze filmul, acestia reactioneaza la acest neadevar exprimat deseori in declaratii publice.

Directorul Sony a declarat ca singura decizie a Sony a fost de a nu lansa filmul in ziua de Craciun deoarece directorii de cinematografe l-au refuzat. Ulterior declaratiei, acesta a contactat diverse lanturi de cinematografe printre care Carmike, Regal sau AMC pentru a comunica faptul ca nu a dorit sa arunce toata vina pe conducerea acestora.

Desigur afirmatia conducerii Sony este falsa avand in vedere ca scriitorul George R. R. Martin, autor al seriei Game of Thrones, chiar a propus studiourilor sa lanseze filmul in cinematograful pe care el il detine. 

Aparent, Sony “se joaca” intr-un fel cu declaratiile si face acest lucru la nivel inalt, pierzand din ce in ce mai multa credibilitate. Printre consecinte se pot evidentia in timp promovarea mai slaba a filmelor Sony de catre cinematografe sau scaderea cotei de publicitate pe care studiourile o detin pe diverse site-uri ale cinematografelor. Aceste masuri urmeaza a fi comunicate in timp studiourilor sau chiar observate direct de catre acestea.

Sony isi continua triada de declaratii care sunt apoi modificate pentru a nu “suna prea rau” insa partenerii studiourilor par a se fi saturat de aceasta metoda de comunicare.