American Sniper pare a fi ajuns un film putin controversat dupa atacurile lui Michael Moore. Se pare ca acesta a reusit mai mult sa faca publicitate filmului decat sa-l discrediteze. 

Totusi, pe fondul tensiunilor globale, s-au inmultit amenintarile la adresa cetatenilor de origine araba din Statele Unite. Se pare ca lansarea filmului, de altfel bun, a avut loc intr-un moment destul de nefavorabil din punct de vedere politic.

Astfel presedintele ADC, organizatie care vegheaza la prevenirea discriminarii arabilor in SUA, i-a scris actorului Bradley Cooper prin intermediul presedintelui sau Samer Khalaf. Organizatia il roaga pe actor sa ia atitudine impotriva amenintarilor recente asupra cetatenilor de origine araba.

ADC scrie:

“Mesajul ar trebui sa clarifice faptul ca nu toleram ura si bigotismul aici in America. Influenta ta si legatura cu filmul ar fi o forta extraordinara in a atrage atentia si a diminua pericolele serioase la care ar putea fi supuse comunitatile.”

Pana la un raspuns din partea lui Bradley Cooper sau Clint Eastwood, purtatorul de cuvant al Warner Bros, Jack Horner, a facut o declaratie pentru Reuters. Acesta a spus ca Warner Bros. denunta orice retorica anti musulmana si orice manifestare ce implica ura sau bigotismul.

Avand in vedere ca filmul nu este in niciun caz un atac la comunitatile musulmane si ca acesta doar prezinta viata dura si inumana a soldatilor trimisi in misiune dar si a civililor din zonele de conflict, probabil cei implicati vor lucra rapid la stingerea unei scantei care ar putea porni un scandal nefondat.

American Sniper / Lunetistul American ruleaza din cinematografele din Romania din 23 ianuarie, distribuit de Freeman Entertainment.