Rowan Atkinson joacă rolul legendarului detectiv Maigret în două povești polițiste captivante, plasate în Parisul anilor 1950.

În luna martie, Maigret, mult-așteptata dramă polițistă din anii 1950 bazată pe romanele autorului belgian Georges Simenon, va avea premiera la Epic Drama.

Cu incomparabilul Rowan Atkinson în rolul genialului, dar enigmaticul inspector-șef Jules Maigret, într-o interpretare care îi dovedește versatilitatea ca actor, se așteaptă ca acest prim sezon să captiveze publicul prin povestea sa convingătoare, personajele intrigante și cinematografia atmosferică.

Două episoade lungi, difuzate la Epic Drama pe 28 martie și 4 aprilie la ora 22:50, îi vor duce pe fanii genului polițist înapoi în Parisul anilor 1950, pentru a dezvălui o multitudine de mistere complexe care necesită abilitățile ascuțite de investigație ale lui Maigret.

Din pântecele întunecate ale cartierului Montmartre, în Parisul anilor 1950, un criminal în serie pândește pe străzi. Cinci femei au murit și oamenilor le este frică să iasă din case după lăsarea întunericului. Ziarele sunt pline de speculații, iar superintendentul șef Maigret nu are o direcție clară și se află sub o presiune mare.

Așa începe Maigret întinde o cursă, primul film din această intrigantă dramă polițistă. Este un episode în care detectivul riscă totul – cariera lui, reputația și chiar viața colegilor săi – pentru a găsi vinovatul.

Al doilea film, Mortul lui Maigret, se concentrează pe uciderea unui jucător de noroc cu legături cu o bandă brutală din Cehoslovacia ai cărei membri jefuiesc și ucid parizieni bogați.

Maigret 029 generic

Reprezentarea lui Maigret de către Atkinson este o îndepărtare de la rolurile sale iconice de comedie din Mr. Bean și Blackadder. Personajul lui Maigret este un detectiv stoic și metodic, cu un angajament neclintit față de justiție. Atkinson aduce o intensitate liniștită rolului, navigând cu experiență complexitățile personajului lui Maigret și surprinzând esența iubitului detectiv din romanele lui Georges Simenon.

În primul sezon apar și actorii Shaun Dingwall, Leo Staar, Lucy Cohu, Aidan McArdle, David Dawson, Fiona Shaw și Rebecca Night.

Romanele Maigret sunt cunoscute pentru profunzimea lor psihologică, intrigile complicate și personajul lui Jules Maigret însuși - un detectiv metodic și intuitiv care străbate complexitățile comportamentului uman pentru a rezolva diverse crime.

George Simenon, unul dintre cei mai populari autori ai secolului al XX-lea, a scris un total de 75 de romane Maigret și 28 de nuvele prezentându-l pe cunoscutul detectiv francez. Primul roman Maigret, Pietr letonul, a fost publicat în 1931, iar seria a continuat să captiveze cititorii cu poveștile sale polițiste atmosferice și bazate pe personaje până la ultimul roman Maigret al lui Simenon, Maigret și Monsieur Charles, publicat în 1972.

Maigret va duce publicul într-o călătorie palpitantă în lumea crimei și a intrigii, difuzată doar la Epic Drama începând cu 28 martie, la ora 22:50.