În 30 martie 2017 se lansa Cinemaraton TV cu filmul Declarație de dragoste.

De atunci peste 1000 de filme românești au fost difuzate anual, telespectatorii având ocazia să urmărească peste 60.000 de ore de emisie dedicate actorilor români și cinematografiei românești.

De 7 ani, Cinemaraton este singurul canal de televiziune din România dedicat în totalitate filmului românesc. 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, canalul de film românesc din portofoliul Grupului Clever a reușit să câștige inimile telespectatorilor și a urcat constant în topul audiențelor.

Cinemaraton TV aniversează 7 ani de emisie cu un super concurs cu premii pentru iubitorii filmului românesc. Cinemaraton te invită să votezi filmul românesc preferat. Într-o amplă campanie, desfășurată în perioada 21 martie – 7 iunie 2024, sub îndemnul Cinemaraton de capodopere româneștiToate voturile sus, pe site-ul  www.cinemaraton.ro  telespectatorii sunt invitați să participe la un  concurs unic, care le permite fanilor să voteze filmul românesc preferat din toate timpurile.

Tot ce trebuie să facă aceștia este să bifeze filmul favorit și să-și trimită votul. Premiile sunt și ele pe măsură. Cinemaraton TV pune la bătaie un televizor smart pe săptămână, la care câștigătorul va putea urmări filmele românești preferate.  

“Celebrăm 7 ani de pasiune și creativitate puse în slujba filmului românesc din toate timpurile. În această călătorie, am explorat împreună bogăția și diversitatea cinematografiei românești, aducând în atenția publicului opere de artă, filme de patrimoniu, dar și filme de dată recentă, premiate la festivalurile internaționale. Am fost martori la evoluția cinematografiei românești, susținând regizori talentați, actori remarcabili și echipe de producție dedicate. În acești 7 ani, Cinemaraton nu a fost doar o destinație pentru cinefili, ci și un loc de întâlnire pentru cei pasionați de arta cinematografică. Am construit o comunitate unită de dragostea pentru film, o comunitate care continuă să crească. La 7 ani de Cinemaraton TV, vă propunem un concurs cu premii pe site-ul cinemaraton.ro în care telespectatorii pot vota filmul lor preferat”, spune Adrian Bucă, director Cinemaraton.

Sâmbătă 30 martie, la 7 ani de la prima emisie, telespectatorii vor putea urmări un program special în memoria marelui compozitor de muzică de film Adrian Enescu, cel care a semnat muzica unor filme românești remarcabile cum ar fi Tănase Scatiu, Ringul, seria Ardelenii sau Semnul Șarpelui.

Video AICI.

Povestea filmului românesc merge mai departe!