Folosesc instrumente, gândesc creativ, comunică cu alte specii și probabil pot visa. Veți putea vedea scene incredibile din viața unor nevertebrate unice în cea mai recentă producție Secretele caracatiței avându-l ca producător executiv pe James Cameron.

Cele 3 episoade ale serialului premiat cu Emmy Secretele caracatiței / Secrets of the Octopus vor avea premiera pe 22 aprilie (Ziua Pământului), de la ora 19:00, la National Geographic Wild.

Caracatițele sunt ca niște extratereștri pe Pământ: au trei inimi, sângele albastru și au capacitatea de a se strecura printr-un spațiu mic, cât un glob ocular. Seria în trei părți explorează superputerile lor unice, inteligența extraordinară și viața lor socială secretă.

Există mult mai multe lucruri despre aceste animale ciudate și minunate care sunt suficient de inteligente să folosească unelte, își transformă corpul pentru a imita alte animale și chiar comunică cu specii diferite.

Narat de actorul premiat Paul Rudd și avându-l ca protagonist pe exploratorul National Geographic, laureat al premiului Wayfinder și comunicator științific Dr. Alex SchnellSecretele caracatiței / Secrets of the Octopus va aduce telespectatorii mai aproape ca niciodată de aceste creaturi greu de înțeles.

„A fost o călătorie incredibilă de a afla despre aceste creaturi misterioase și despre viețile lor interconectate. Nu îmi pot imagina ca publicul să nu fie la fel de uluit de viețile secrete ale caracatițelor așa cum am fost și eu cand lucram la această serie”, a spus Rudd. „Dacă vrei să te scufunzi adânc în istoria naturală, trebuie să o faci alături de National Geographic. Sunt încântat să lucrez cu James Cameron și echipa Nat Geo pentru a mări legătura noastră cu oceanul, toate creaturile și curiozitățile sale.”

Documentarul produs de James Cameron, laureat al premiului Oscar® și explorator National Geographic, a fost filmat printre recifele de corali din Australia, cu o lungime de 12.000 de mile (19.312 kilometri). Serialul îi poartă pe telespectatori într-o lume subacvatică plină de faună și floră de neegalat.

James Cameron subliniază faptul că succesul producțiilor sale despre natură provine din stabilirea unei legături profunde cu natura. Această abordare este evidentă încă din primele secunde ale filmului și permite telespectatorilor să înțeleagă cu adevărat cum gândesc, simt și comunică aceste animale uimitoare.

În părțile anterioare ale seriei Viața secretă a..., staruri de la Hollywood și-au dat vocea: Natalie Portman (Viața secretă a elefanților) și Sigourney Weaver (Viața secretă a balenelor).

Nu ratați premiera Secretele caracatiței / Secrets of the Octopus - luni, 22 aprilie, de la ora 19:00 pe National Geographic Wild.