Intre 11-13 iulie 2014 a avut loc la Londra o noua editie a London Film & Comic Con, o editie exploziva, cu sute de invitati, expozanti si evenimente inedite.

O editie in care participarea publicului a fost estimata la peste 80.000 de persoane (personal cred ca au fost peste 100.000, dar sa asteptam cifrele finale…) si in care organizatorii au fost putin luati prin surprindere de numarul mare de fani care au venit sa-si intalneasca idolii.

In mare parte succesul evenimentului s-a datorat invitatilor de marca pe care aceasta editie a reusit sa-i adune, fiind fara doar si poate cea mai buna editie London Film & Comic Con de pana acum.

Printre cei peste 120 de invitati prezenti in cele trei zile la Earls Court 2 s-au numarat: Stan Lee (Maestrul Benzilor Desenate, in ultima sa aparitie in Europa), George A. Romero (Legendarul Regizor al seriei de filme Night of the Living Dead), Carrie Fisher (Printesa Leia din Star Wars), Anthony Head (Merlin, Buffy), John Hurt (Alien, Dr. Who), Michael Biehn (Aliens, Terminator), Jason Mewes (Clerks, Jay and Silent Bob Strike Back), Edward James Olmos (Battlestar Galactica), Jamie Bamber (Battlestar Galactica), Michael Madsen (Reservoir Dogs), Dominic Keating (Star Trek), Lena Headey (300, Game of Thrones), Ian McDiarmid (Star Wars), Casper Van Dien (Starship Troopers), Dina Meyer (Starship Troopers), Robert Knepper (Prison Break), Kate Dickie (Prometheus, Game of Thrones), Juliet Landau (Buffy), Billy Dee Williams (Star Wars), Terry Farrell (Star Trek: Deep Space Nine), Dave Prowse (Star Wars), Michael Ensign (Titanic, Star Trek), Kenny Baker (Star Wars) si Milo Ventimiglia (Heroes).

O editie pe care sincer nu o voi uita niciodata. Iata pe rand, pe cine am reusit sa intalnesc:

STAN LEE. Omul fara de care lumea benzilor desenate ar fi fost foarta saraca. Impreuna cu mai multi artisti (mai ales Jack Kirby si Steve Ditko), Stan Lee a creat personaje memorabile, cum ar fi: Spider-Man, Fantastic Four, X-Men, Avengers, Iron Man, Hulk, Thor, Daredevil, Doctor Strange, etc.

Stan Lee a semnat autografe ore in sir, a participat la sesiuni foto de-a lungul celor trei zile si a dat dovada de o energie inepuizabila pentru cineva care a ajuns la venerabila varsta de 92 de ani! (da, da, 92 de ani!).

Am reusit (cu ajutorul Dianei si Anei – multumesc!) sa iau autograf de la el vineri pe posterul de la The Avengers. Foarte amabil, saluta pe toti fanii si intreba atent pe fiecare in ce loc doreste sa ii semneze.

Poza cu el am facut-o sambata, intr-o zi in care nu mai aveai unde sa arunci un ac pe jos, Earls Court 2 devenind inca de dimineata neincapator. O intalnire memorabila cu o Legenda Vie.

GEORGE A. ROMERO. Legendarul regizor american este cel care a facut istorie si a devenit cunoscut datorita seriei de filme cu zombi, serie de filme inceputa in 1968 cu Night of the Living Dead si continuata apoi cu Dawn of the Dead (1978), Day of the Dead (1985) si Land of the Dead in 2005.

Romero a fost o alta surpriza placuta oferita de organizatorii London Film and Comic Con! Dupa Stan Lee, Romero a fost unul dintre cei mai ocupati invitati ai evenimentului, mii de fani dorind sa faca poze si sa aiba autograful lui. Cozile de fani erau interminabile la masa de semnaturi a lui.

Am reusit sa fac poza cu Romero sambata, iar sesiunea foto a fost una de neuitat, majoritatea celor care faceau poza cu el, luandu-l in brate si strangandu-i mana cu admiratie. Nu m-am abtinut si la sesiunea de poze l-am luat in brate pe legendarul regizor. M-am bucurat sa vad ca se lumina la fata de fiecare data cand vedea dragostea cu care a fost primit la acest eveniment.

CARRIE FISHER. Actrita americana este probabil cunoscuta la nivel mondial prin rolul care a facut-o celebra: Printesa Leia Organa din seria de filme Star Wars.

O aparitie neasteptata la London Film and Comic Con (a fost anuntata cu doar cateva saptamani inainte de eveniment), Carrie Fisher a fost o aparitie de neuitat. Eroina copilariei noastre a fost foarte amabila cu fanii semnand autografe personalizate celor care doreau acest lucru, uitandu-se cu atentie in ce loc sa semneze.

Un lucru foarte haios s-a petrecut la sesiunile foto, Carrie Fisher aducandu-l alaturi de ea pe catelul ei, Gary. Cerandu-i voie, la sesiunea foto cu ea l-am ridicat in brate si pe Gary. Dovada, mai jos. O intalnire placuta si neasteptat de frumoasa.

TERRY FARRELL. Actrita americana si fost model, Terry Farrell este cunoscuta cinefililor datorita rolului Jadzia Dax in serialul TV Star Trek: Deep Space Nine. Aparitia sa la un eveniment ce nu este neaparat o conventie Star Trek a fost pentru mine o surpriza foarte placuta.

Intalnirea cu Terry a fost una extrem de scurta, dar foarte placuta. Dax este printre personajele mele preferate din DS9 iar faptul ca am reusit in sfarsit s-o intalnesc a fost ca un alt vis devenit realitate. Extrem de amabila cu fanii, se vedea ca se bucura enorm de primirea calduroasa ce i-a fost facuta la acest eveniment. Am luat-o si eu cu mult drag in brate la sedinta foto. 

Va urma…

Stan Lee la London Film & Comic Con 2014.

Earls Court 2 plin ochi de fani ai filmelor si benzilor desenate.

Kenny Baker (R2-D2 din Star Wars) semnand autografe fanilor.

Dave Prowse (Darth Vader din Star Wars) semnand autografe.

O parte din standurile cu action figures, autografe, benzi desenate.