In aceasta saptamana avem o singura premiera cinematografica. Este vorba de noul film al lui Luc Besson, Lucy.

Scarlett Johansson o interpreteaza pe Lucy, o tanara care ajunge sa fie implicata fara voia sa intr-un lant de evenimente care o vor transforma din toate punctele de vedere dincolo de puterea de intelegere umana.

Filmul porneste de la premiza interesanta ca un om obisnuit isi foloseste 10% din capacitatea creierului. Ce se intampla insa daca ajungem la 100%? 

Luc Besson incearca sa raspunda la aceasta intrebare intr-un film de actiune, aventuri si efecte speciale spectaculoase.

Luc Besson ne-a dovedit pana acum ca stie sa creeze personaje memorabile in filme de neuitat (Nikita, Leon, Al Cincilea Element) iar Lucy se adauga acestei liste grozave de eroine puse in situatii limita. De data aceasta limita este impinsa dincolo de intelegerea umana… ce va rezulta din asta… veti vedea la cinema!

Chiar daca Lucy se inspira putin din filme care au mai folosit teme asemanatoare (Limitless sau mai recentul Transcendence), se ridica cu mult peste aceste pelicule prin personajele puternice si prin scenariul bine pus la punct. Tenta SF a filmului este un plus!

In Lucy ii vom mai putea vedea pe: Morgan Freeman, Amr Waked (pe care l-am vazut de curand in Salmon Fishing in the Yemen), Min sik-Choi (din originalul Oldboy) si Analeight Tipton (Warm Bodies).

Lucy s-a situat pe primul lor in box-office-ul american al saptamanii trecute, strangand deja pana in acest moment peste 54 mil. $ (buget 40 mil.$).