Nu stiu de ce, dar as baga mana-n foc ca orice fan al seriei Harry Potter s-a simtit macar un pic nostalgic cand a iesit din sala de cinema dupa ce a vazut ultimul film al seriei, The Deathly Hallows Part 2

Eu una nu ma asteptam sa mai vad lumea creata de Rowling adusa pe ecrane prea curand, asa ca mi-a sarit un pic inima cand am auzit ca se vor face nu unul ci trei noi filme.

Peliculele, bazate pe cartea Fantastic Beasts and Where to Find Them, vor spune povestea lui Newt Scamander, naturalist celebru in lumea vrajitorilor si autor al cartii indelung studiate la Hogwarts.

Iata ca din ce in ce mai multe detalii ies la iveala despre aceasta noua trilogie - ba chiar am aflat astazi cine va fi regizorul care se va ocupa de ea - nimeni altul decat David Yates, cel care s-a ocupat de ultimele patru filme din seria Harry Potter. 

Acest lucru nu ma incanta in mod special, mai ales ca nu mi se pare ca Yates isi intelege la perfectie materialul sursa, dar sa speram ca, ajutat de scenarista, se va descurca.

Scenarista care, de altfel, e nimeni alta decat insasi autoarea J.K. Rowling, care e la prima aventura de acest fel. 

Pelicula are loc in New York, cu saptezeci de ani inaintea aventurilor lui Harry, ceea ce inseamna ca Newt e inca tanar, iar eu una cred ca Ben Whishaw s-ar potrivi de minune in rol.

Warner Bros. produc filmul, care va fi lansat pe 18 noiembrie 2016. 

Intre timp, Yates face Tarzan, cu Alexander Skarsgard, Samuel L. Jackson, Christoph Waltz, Djimon Hounsou si Margot Robbie.