Amatorii de conspiratii, mistere pseudo-istorice si literatura usoara pot sta linistiti: autorul lor preferat va fi din nou ecranizat. Ma refer, daca nu v-ati dat seama din descriere, la americanul Dan Brown, al carui roman, Inferno, va fi adus pe marile ecrane.

De ecranizare se ocupa, din nou, Ron Howard, care a facut si The DaVinci Code si Angels and Demons, iar in rolul profesorului Robert Langdon revine Tom Hanks (care inca e, dupa parerea mea, nu tocmai cea mai buna alegere pentru personaj). Inca nu s-a anuntat niciun alt nume din distributie.

Inferno, publicat in 2013, il arunca pe Langdon in noi aventuri, din care nu lipsesc capcanele mortale, inamicii perfizi, femeile frumoase si ceva spoiala de arta si stiinta, toate amestecate frumos pe fundalul Divinei Comedii a lui Dante, de unde si titlul.

Filmarile vor incepe, cel mai probabil in aprilie 2015, iar producatorii intentioneaza sa lanseze pelicula in luna decembrie a aceluiasi an, pentru ca nimic nu pica mai bine ca o controversa in ajun de sarbatori.

Inferno e a patra carte in care Langdon e personajul principal (da, nici noi nu stim cum de lui i se intampla toate..). De remarcat e faptul ca Howard & co a ales sa adapteze Inferno in locul The Lost Symbol, aparuta in 2009, desi exista chiar si un scenariu pentru aceasta din urma.

Inferno a aparut si la noi, la fel ca si celelalte carti ale autorului, la Editura RAO.