Matt Damon si regizorul Paul Greengrass sunt gata pentru a colabora din nou cu Universal Pictures.

Variety a anuntat azi ca studioul este in discutii pentru a-i aduce inapoi pe Damon si Greengrass pentru un nou film cu Jason Bourne, marcand astfel revitalizarea uneia dintre cele mai de succes francize de la Hollywood.

De-a lungul anilor Greengrass si Damon au repetat de multe ori ca nu vor reveni la seria de filme bazata pe romanele apreciate ale lui Robert Ludlum. Cei doi au lucrat la doua filme ale seriei, The Bourne Supremacy / Suprematia lui Bourne si The Bourne Ultimatum / Ultimatumul lui Bourne.

Acum se pare ca cei doi s-au razgandit si sunt in discutii pentru a reveni la cunoscuta serie de filme.

Universal deja este in pregatiri cu un nou film a carui actiune se petrece in lumea lui Bourne cu Justin Lin la carma regizorala. In acest film va aparea din nou Jeremy Renner in rolul lui Aaron Cross. Pelicula lui Justin Lin are data de premiera stabilita pentru 16 iulie 2016. In acest moment nu se cunosc detalii daca proiectul va ramane in picioare sau va fi inlocuit cu acesta nou unde fac echipa Greengrass si Damon.

Cele trei filme Bourne in care a jucat Matt Damon, (primul in 2002 si ultimul in 2007) au avut incasari de aproape 1 miliard de dolari la box-office-ul international.

Damon se pregateste in acest moment sa inceapa filmarile la The Martian (r. Ridley Scott) pentru Fox. 

Cel mai recent film regizat de Paul Greengrass a fost drama Captain Phillips, cu Tom Hanks in rolul principal.

Universal deocamdata nu a dat nici un comunicat referitor la noul film Bourne.