In urma cu ceva vreme, va vorbeam de remake-ul la Ben Hur pe care eu il astept cu ceva indoieli, si spuneam atunci ca as fi linistita daca rolul principal va fi interpretat de cel pe care il indicau zvonurile, Tom Hiddleston.

Ei bine, interpretul lui Loki nu este cel care a primit rolul pana la urma, el urmand insa sa joace, dupa cum va spuneam ieri, in remake-ul la King Kong planuit de Legendary Pictures. You win some, you lose some, vorba americanului.

In loc de Hiddleston, il avem acum pe Jack Huston in rolul principal, si de data asta e ceva oficial. Huston, cunoscut publicului din Boardwalk Empire, era si unul dintre candidatii principali pentru rolul lui Stephen Strange, dar pare sa se fi retras din cursa.

Alaturi de el, in pelicula va mai aparea si Morgan Freeman. Noua pelicula va fi regizata de rusul Timur Bekmambetov (Wanted, Night Watch) si are ca data stabilita de lansare 26 februarie 2016. 

Scenariul a fost scris de Keith Clarke si revizuit apoi de John Ridley (12 Years a Slave, scenariu pentru care a castigat si un Oscar).

Pelicula este adaptarea romanului Ben-Hur: A Tale of the Christ, publicat de Lew Wallace in 1880. Romanul a fost cel mai bine vandut roman american pana la lansarea, in 1936, a cartii lui Margaret Mitchell, Gone with the Wind (Pe Aripile Vantului).