Armata de fani romani ai serialului BBC Doctor Who e mai mare decat ar parea la prima vedere: mai pe la toate conventiile am vazut cel putin 4-5 Doctori, iar comunitatea Whovians Romania de pe Facebook e si ea destul de numeroasa si activa. 

Asa ca, daca va era dor de cel mai recent fost Doctor, Matt Smith (11), va puteti bucura. Daca insa sunteti si fani Jane Austen... o sa aveti o dilema.

Smith tocmai s-a alaturat distributiei Pride & Prejudice & Zombies, in care va interpreta rolul lui Mr Collins. 

Filmul, care va fi adaptarea romanului omonim de Seth Grahame-Smith, va incepe sa fie filmat chiar saptamana viitoare. In aceasta inedita (si complet lipsita de necesitate) reinterpretare, personajul principal, Elizabeth, isi cauta dragostea in timpul izbucnirii epidemiei unui virus care transforma zombii in ucigasi feroce.

Din distributie mai fac parte si Lily James (in rolul lui Elizabeth Bennett), Sam Riley (ca Mr. Darcy) si Bella Heathcote (una din surorile lui Elizabeth), iar viitorul interpret al lui Ben Hur, Jack Huston, il va juca pe Mr Wickham. 

Filmul va fi regizat de Burr Steers (17 Again, Charlie St. Cloud) iar de adaptarea scenariului se ocupa tot el, impreuna cu David O. Russell. De remarcat ca printre producatori o regasim pe Natalie Portman.

Intre timp, daca va e dor de Smith, il puteti vedea in Lost River, prima pelicula regizata de Ryan Gosling. Desi, daca e sa ne luam dupa recenzii, mai bine puneti iar DVD-ul cu unul din sezoanele lui din Doctor Who. Nu conteaza pentru a cata oara.