In competitia de scurt metraj romanesc a celei de-a doua editii a Dracula Film: Horror and Fantasy Festival, care va avea loc intre 1 si 5 octombrie, in Brasov, au fost selectionate 7 filme.

Disparutii, Pui de somn, Lumina firava, Gloria, LAG, Sah si Kazimir vor concura pentru Trofeul Vladutz.

Cele sapte filme din competitia romaneasca de scurt metraj sunt exemplare reusite, fascinante, diverse si teribil de inventive ale unui cinema aflat in plina ascensiune. 

Fie ca este vorba de fantezii sau de filme de groaza, de science-fiction sau de film experimental, autorii si autoarele filmelor din competitia pentru Trofeul Vladutz au in comun o imaginatie redutabila, dublata de talent si curaj.

Iata cateva detalii despre fiecare dintre ele:

Disparutii (r. Ion Badescu)

Ion adora sa stea pe canapea si sa fumeze alaturi de prietenii/clientii sai. In momentul in care prietenii sai incep sa dispara, Ion incepe sa aiba dubii despre sanatatea sa mentala.

Pui de somn (r. Paul Muresan) adica un somn foarte scurt insa cu o supradoza de vise. O calatorie dincolo de real.

Lumina firava (r. Florina Dumitrache)

Intr-un apartament de moda veche, Victor si Marta asteapta sfarsitul lumii. In jurul lor luminile se sting, iar atmosfera de afara devine din ce in ce mai apasatoare.

Gloria (r. Mara Ionescu)

Un corporatist este pe punctul de a-si pierde jobul. Din greseala altcuiva. Dar hotaraste sa-l ierte, totusi, pe incompetent si lucruri stranii incep sa se intample.

LAG (r. Anton Grooves & Bogdan Orcula) (foto sus)

O femeie adormita in cada este trezita de un zgomot suspect. Cineva sau ceva straniu i-a intrat in casa.

Sah (r. Claudia Ciocan & Iulia Radu)

Un exercitiu experimental de imagine si imaginatie care porneste de la un joc de sah si ajunge departe in timp si spatiu.

Kazimir (r. Dorian Boguta)

Preotul Kazimir traieste intr-un satuc izolat din Delta. Se spune ca ar avea puteri facatoare de minuni. Un grup de pelerini ajunge, insa, intr-un moment nu tocmai potrivit. Pentru ca puterile lui Kazimir au si o latura intunecata...

Dracula Film: Horror and Fantasy Festival este un festival competitional - in cadrul caruia vor fi proiectate filme horror, SF, supranaturale, thriller sau fantasy - si are 3 sectiuni: competitie lung metraj international, competitie scurt metraj international si competitie scurt metraj romanesc.

Dracula Film: Horror and Fantasy Festival are loc anual in luna octombrie in Brasov, este organizat de Asociatia Culturala Fanzin si prezentat de Viasat History.

Proiectiile Dracula Film: Horror and Fantasy Festival vor avea loc la Teatrul Sica Alexandrescu si Cinemateca Patria.