Lung metrajul Hector in cautarea fericirii / Hector and the Search for Happiness, in regia lui Peter Chelsom, va deschide cea de-a VI-a editie a Festivalului International de Film Comedy Cluj (10-19 Octombrie). 

Evenimentul va avea loc vineri, 10 octombrie, de la ora 19:00 cand la Cinema Florin Piersic, psihiatrul londonez Hector va da startul distractiei si filmelor bune. 

Pelicula a avut premiera oficiala de la Festivalul International de Film de la Toronto si a castigat premiul pentru cel mai bun trailer de comedie la Golden Trailer Awards 2014. 

Semnat de Peter Chelsom, Hector in cautarea fericirii spune povestea unui psihiatru hotarat sa descopere secretul fericirii. Va da nas in nas cu o multime de probleme, dar si cu foste iubite, prieteni si noi provocari. 

Alaturi de Simon Begg, interpretul personajului principal, spectatorii ii vor intalni pe Stellan Skarsgard, Jean Reno, Christopher Plummer si Toni Colette

Festivalul International de Film Comedy Cluj va prezenta publicului peste 150 de productii, workshop-uri dedicate pasionatilor de film si nu numai. Peste 100 de invitati sunt asteptati la Cluj de-a lungul celor 10 zile de festival.

Vizualul Comedy Cluj din acest an a fost conceput de echipa Good Hands, castigatoare a premiului „Best Foreign Poster” (pentru lung metrajul Roxanne) la Golden Trailer Awards, cea mai prestigioasa competitie a marketingului de film din lume. 

Singura casa de trailere europeana nominalizata pentru al doilea an consecutiv in ultimii cinci ani (prima nominalizare venita anul trecut pentru posterul international de la Domestic), Good Hands este catalogata drept “cea mai originala amenintare creativa care vine din Est”. 

Imaginea si nucleul Good Hands este directorul de creatie Liviu Neagoe. Si-a inceput cariera in televiziune si industria de film in 1999. 

A fost, pe rand, manager al Departamenului Muzica, director de promo, producator transmisii live si director de creatie, gazda propriului serial TV. 

In 2012 a fondat agentia de film marketing The Drum. Casa de trailere Good Hands are deja un portofoliu impresionant in materie de campanii pentru filmele romanesti si nu numai: Domestic (regia Adrian Sitaru), Roxanne (regia Vali Hotea), #selfie (regia Cristina Iacob), America, venim! (regia Razvan Savescu), precum si recentul Q.E.D. (regia Andrei Gruzsniczki).

Festivalul International de Film Comedy Cluj este organizat de Fundatia Europeana pentru Cultura Urbana.

Canalele oficiale ale festivalului:

www.comedycluj.ro

https://www.facebook.com/FestivalulComedyCluj

Festivalul International de Film Comedy Cluj sustine candidatura orasului Cluj-Napoca la titlul de Capitala Culturala Europeana 2021.