Scriitorul mexican Guillermo Arriaga, o personalitate proeminenta a lumii literare si a filmului, autor al scenariilor filmelor 21 Grams siBabel, vine la FILIT Iasi.

Joi, 2 octombrie, de la ora 20:00 Guillermo Arriaga este invitat  in Sala Mare a Teatrului National „Vasile Alecsandri” la o discutie despre literatura si film moderata de Marius Chivu.

Guillermo Arriaga Jordán (n. 13 martie 1958) este scriitor, scenarist, regizor si producator.

S-a nascut in Mexico City, petrecandu-si copilaria intr-unul dintre cele mai violente cartiere ale metropolei. La varsta de 13 ani isi pierde simtul mirosului in urma unei lupte de strada, experienta care ii va servi ca inspiratie de-a lungul carierei.

Inainte de a alege cariera de scriitor, Arriaga a incercat mai multe ocupatii si profesii, fiind angajat ca boxer, baschetbalist sau jucator profesionist de fotbal.

Guillermo Arriaga este cunoscut pentru scenariile filmelor Amores Perros (2000, r. Alejandro González Iñárritu), 21 Grams (2003, r. Alejandro González Iñárritu), The Three Burials of Melquiades Estrada (2005, r. Tommy Lee Jones), Babel (2006, r. Alejandro González Iñárritu).

In 2008 a regizat filmul The Burning Plain, cu Charlize Theron, John Corbett si Robin Tunney in rolurile principale.

Festivalului International de Literatura si Traducere Iasi (FILIT), se va desfasura in perioada 1-5 octombrie. Pentru mai multe informatii despre programul festivalului, va rugam sa accesati site-ul oficial FILIT.