Diana Cavallioti, Andreea Vasile si Iulia Verdes vor juriza cele doua sectiuni competitionale de scurtmetraj din cadrul celei de-a VI-a editii a Festivalului International de Film Comedy Cluj (10 – 19 octombrie). 

Cele trei tinere actrite vor decide castigatorii din cele 11 scurt metraje independente si 8 productii studentesti aflate in concurs.

Andreea Vasile este singura actrita din Romania selectata anul acesta in celebrul program Berlinale Talents din cadrul Festivalului International de Film de la Berlin.  

Debutul sau a fost marcat de aparitia in serialul TV La urgenta (regia Andrei Zinca). A intepretat roluri in mai multe scurt metraje studentesti si nu numai, iar cel mai recent - Vacanta la malul marii (regia Cristina Grosan) – a fost premiat anul trecut la Festivalul International de Film de la Sarajevo. 

Are o bogata experienta in materie de programe si seriale TV: Deschide ochii – regia Iura Luncasu, In puii mei sau Icomedy

Cat priveste aparitia pe marele ecran, Andreea a inceput cu cateva roluri secundare in Luna verde (regia Alexa Visarion) si Sunt o baba comunista (regia Stere Gulea). 

Toamna aceasta, poate fi vazuta pe marele ecran in Q.E.D. (regia Andrei Gruzsniczki) si in De ce eu?, cel mai recent film semnat de Tudor Giurgiu.

Dupa debutul in teatru cu rolul Gertrude in “Hamlet”-ul semnat de Laszlo Bocsardi, Diana Cavallioti a jucat pe majoritatea scenelor bucurestene alaturi de actori mari precum Maia Morgenstern, Emilia Popescu sau Mircea Rusu

In prezent, poate fi vazuta pe scena teatrelor National, Act, Godot Café, Metropolis dar si in celebrele teatre din provincie din Ploiesti si Braila. 

In materie de film, Diana a colaborat cu cei mai importanti regizori ai momentului precum Cristian Mungiu (Amintiri din Epoca de Aur), Cristi Puiu (Aurora) sau Anca Damian (Intalniri incrucisate). 

In 2010 a fost nominalizata la Premiile Gopo pentru cel mai bun rol secundar si pentru premiul “Tanara Speranta”. 

Aparitia in serialul difuzat de ProTV O saptamana nebuna alaturi de Paul Ipate, Horatiu Malaele, Tora Vasilescu si Mihai Constantin i-a adus succesul de public la nivel national.

 

La numai 18 ani, Iulia Verdes debuteaza in cinema in rolul principal din lung metrajul Elevator (regia George Dorobantu), productie independenta premiata la Karlovy Vary Fresh Film Fest 2008 si la TIFF 2008 (cel mai bun debut). 

In timpul studiilor din cadrul UNATC, Iulia participa la cele mai importante workshop-uri de actorie de pe continentul american si nu numai, printre care: The Acting Corps (Hollywood), Sarajevo Talent Campus, Nisi Masa sau Generation Campus Moscova. 

Este cunoscuta publicului larg pentru aparitiile in reclame dar si pentru rolurile din serialele TV In deriva, Om bogat, om sarac, Pariu cu viata

Experienta sa diversificata din teatru si televiziune ii ofera sansa de a fi remarcata de producatorii straini veniti in Romania. 

Colaboreaza cu celebrul Terry Gilliam pentru lung metrajul The Zero Theorem si are aparitii in productia daneza KTO semnata de Manyar Parwani, precum si in A Good Man regizat de Keoni Waxman si produs de Steven Seagal. 

11 productii independente de scurt metraj si 8 studentesti intra in cursa pentru cele doua trofee Comedy Cluj. 

Competitia scurt metrajelor internationale prezinta povesti din Italia, Cipru, Canada, Norvegia, Austria, Franta, Germania si Grecia. 

Vizita unui tanar la psiholog in incercarea de a-si imbunatati viata, cinci moduri de a muri, asaltarea armata intr-o macelarie, psihanalizarea relatiei dintre un om si o gaina, prima zi de lucru intr-o primarie, incercarea unui hot de a-si castiga existenta, incurcatura produsa de pierderea actului de identitate sau viata de dupa moarte a unui barbat de 42 ani sunt doar cateva dintre comediile pe care le puteti descoperi in Competitia Internationala de Scurt metraj. 

Ca in fiecare an, Comedy Cluj acorda o atentie deosebita si scurt metrajelor studentesti. Selectia 2014 prezinta 8 povesti din Germania, Ucraina, Elvetia, Belgia, Rusia si Franta, filme selectionate in prestigioase competitii internationale: Studii asupra insteriei, Abonatul, Bursa de valori sau Jaful sunt doar cateva dintre ele. 

Festivalul International de Film Comedy Cluj va prezenta publicului peste 150 de productii, workshop-uri dedicate pasionatilor de film si nu numai. Peste 100 de invitati sunt asteptati la Cluj de-a lungul celor 10 zile de festival.

Spotul oficial al festivalului poate fi urmarit aici

Festivalul International de Film Comedy Cluj este organizat de Fundatia Europeana pentru Cultura Urbana.