In caz ca va pasioneaza sportul din perioada interbelica, sau daca ati vazut / citit The Book Thief de curand ati auzit cu siguranta de Jesse Owens, atletul afro-american care a castigat nu mai putin de patru medalii de aur la Jocurile Olimpice din 1936 de la Berlin (si asta ar trebui deja sa va spuna ca nu i-a fost tocmai usoara sederea acolo).

Owens, care avea doar 23 de ani cand a castigat cele patru medalii, si-a atras oprobiul lui Hitler, care dorea prin aceste jocuri sa demonstreze superioritatea ariana (nu i-a prea iesit) si care a refuzat sa dea mana cu atletul.

Filmul, numit Race, va aparea pe 8 aprilie 2016 si va prezenta povestea lui Owen de la inceputuri si pana la olimpiada, concentrandu-se si asupra problemei anterior mentionate cu Hitler. 

Owens va fi jucat de Stephan James, iar din distributie vor mai face parte Jeremy Irons, Jason Sudeikis si Carice van Houten.

Lor li se adauga acum William Hurt (castigator al Premiului Oscar pentru Kiss of the Spider Woman), care il va juca pe Jeremiah Mahoney. Mahoney, presedintele Uniunii Atletilor Amatori, a fost unul din cei care au incercat boicotarea Olimpiadei, avand in vedere ca in acea perioada Hitler incepuse deja sa-si dea in petic cu manifestarile rasiste.

Regizor va fi Stephen Hopkins (Lost In Space, The Life and Death of Peter Sellers), iar de scenariu se ocupa Anna Waterhouse si Joe Shrapnel. Focus Features este studioul care va realiza aceasta pelicula.