Va spuneam nu demult ca, desi zvonurile initiale il numeau pe Tom Hiddleston candidatul preferat, rolul lui Judah Ben Hur in productia cu acelasi nume va fi jucat de britanicul Jack Huston (Boardwalk Empire, American Hustle). 

Alaturi de acesta, in pelicula vor mai aparea si Morgan Freeman si Toby Kebbell.

Incet-incet, zvonuri legate de interpretii altor roluri apar: chiar ieri se auzea ca Gal Gadot (viitoarea Wonder Woman) e in carti pentru rolul principal feminin, veste care nu mi-a produs nici o scanteie de entuziasm, ba dimpotriva (sa fim sinceri, nu e vreo actrita de calibru). 

Vestile de azi sunt insa mult mai bune: Pedro Pascal (Game of Thrones) vaneaza si el un rol, si inca unul important. Daca totul merge bine, actorul de origine chileana il va interpreta pe Pilat din Pont.

Pascal, care momentan filmeaza la serialul Narcos (despre care v-am vorbit acum ceva vreme), si-a castigat  popularitatea interpretandu-l pe printul Oberyn Martell in sezonul 4 din Game of Thrones.

Apropo de Casa Martell, au inceput sa apara imagini de la filmari in care apare regatul Dorne, si chiar fratele lui Oberyn, Doran Martell (interpretat de minunatul Alexander Siddig). 

Pana una-alta, noi chiar speram ca Pascal sa obtina rolul, Oberyn al sau fiind una dintre cele mai placute surprize actoricesti din ultimul timp. Se pare, de altfel, ca in aceasta varianta rolul lui Pilat va fi mult mai important fata de cel din pelicula cu Charlton Heston, din 1959.

Pelicula va fi regizata de rusul Timur Bekmambetov (Wanted, Night Watch) si are ca data stabilita de lansare 26 februarie 2016. 

Scenariul a fost scris de Keith Clarke si revizuit apoi de John Ridley (12 Years a Slave, scenariu pentru care a castigat si un Oscar) si este este adaptarea romanului Ben-Hur: A Tale of the Christ, publicat de Lew Wallace in 1880.