Daca in urma cu ceva timp va spuneam ca Guillermo del Toro va face intr-adevar Pacific Rim 2 (lucru pentru care eu una ma bucur, dat fiind ca m-am distrat binisor la primul), iata ca acum aflam ca vom avea parte de mai mult decat atat: conform insusi regizorului mexican, cea de-a doua pelicula va duce, probabil la o a treia, sugerand ca vom avea parte de un final deschis.

Mai mult decat atat, del Toro spune ca acest al doilea film va adopta o directie foarte diferita fata de primul, si ca nu toate personajele primei pelicule vor reveni (pai, da, trei sferturi din ele au dat coltu’…). Sau, mai degraba, nu vor reveni de la inceput, urmand sa revina spre sfarsitul filmului, anticipand astfel cea de-a treia parte.

Nu stim exact ce inseamna asta. Oare Raleigh si Mako nu vor aparea de la bun inceput? Avem parte de o noua echipa de rangeri, intr-un alt Shatterdome? Reincarnarea lui Benjamin Breeg? Fantoma lui Dumbledore? Ramane de vazut. 

Intelegem de ce regizorul vrea sa pastreze secretul, dar pe cuvant de nu e enervant sa fii lasat asa in pom cu doar cateva mici dezvaluiri.

Pana se intoarce pe plaiuri Jaeger-istice insa, del Toro face tot ce stie el mai bine, si anume horror-ul (in felul ala magic in care face el horror-ul de obicei): regizorul lucreaza momentan la Crimson Peak, o pelicula ce-i aduna pe Tom Hiddleston, Jessica Chastain, Charlie Hunnam si Jim Beaver in distributie, si in acelasi timp se ocupa si cu sezonul 2 din The Strain, adaptare a romanelor (The Strain, The Fall si The Night Eternal) scrise de regizor impreuna cu Chuck Hogan.