Saptamana aceasta au inceput filmarile pentru Comoara / The Treasure, un nou film in regia lui Corneliu Porumboiu

Actiunea este centrata pe doi barbati care  trec printr-o multime de intamplari surprinzatoare in incercarea lor de a descoperi o comoara. Scenariul ii apartine lui Corneliu Porumboiu.

Flmarile vor dura aproximativ o luna de zile si vor avea loc in comuna Islaz (Teleorman) si la Bucuresti. 

Din distributie fac parte actori profesionisti in egala masura cu amatori.

Rolurile principale sunt interpretate de Toma Cuzin (Cainele japonez, Domnisoara Christina) si de actorii amatori Adrian Purcarescu si Corneliu Cozmei, care au fost selectati dupa un proces amplu de casting, care s-a desfasurat pe parcursul a 3 luni de zile.

Imaginea filmului este semnata de Directorul de imagine Tudor Mircea, cu care Corneliu a colaborat si la Cand se lasa seara peste Bucuresti sau Metabolism, iar productia este asigurata de Marcela Ursu (42 Km Film), in coproductie cu Les Films de Worso si Rouge International. Proiectul este sustinut de CNC, HBO Romania si Arte France.

Filmul are deja un agent international: Wild Bunch.

Premiera in Romania va avea loc in 2015.

Corneliu Porumboiu este regizor si scenarist, cunoscut pentru lung metrajele A fost sau n-a fost? (2006), Politist, Adjectiv (2009), Cand se lasa seara peste Bucuresti sau Metabolism (2013) si pentru mediu metrajul Visul lui Liviu (2004).