Pana ne delecteaza (sau nu) cu Prometheus 2, Ridley Scott pare ca vrea sa ramana inca in sfera SF-ului, asa ca momentan lucreaza la pelicula The Martian, adaptare a cartii omonime de Andy Weir.

Din distributia peliculei fac parte Matt Damon, Kate Mara, Jeff Daniels si Jessica Chastain, iar acum lor li se alatura Sean Bean (Lord of the Rings, Game of Thrones, Equilibrium).

The Martian spune povestea astronautului Mark Watney, unul dintre primii oameni ajunsi pe Marte. Sase zile mai tarziu, el se afla in pericol de moarte dupa ce restul echipajului il lasa in urma in urma unei furtuni de nisip. Astfel, Watney incearca sa gaseasca o modalitate de a intra in contact cu cei de pe Pamant pentru a-i informa ca inca e in viata.

Riscand sa-si piarda viata oricand din cauza mediului in care se afla si a echipamentului defect, astronautul isi pune la bataie toate abilitatile si toata ingeniozitatea de care da dovada, pentru a putea supravietui.

Bean va juca aici rolul unui director de zbor de la NASA, si nu rolul principal lucru care mai creste sansele de supravietuire a lui Watney, nu de-alta, dar stiti regula de aur: Bean moare in toate filmele in care apare. OK, aproape in toate. 

Bine, nu am baga mana-n foc ca nu i se va intampla la fel si aici, desi nu el este cel care are de a face cu mediul ostil al planetei Marte. Dar chiar si asa, posibilitatile sunt nenumarate - se poate oricand impiedica si cadea intr-un creion ascutit, sau pe scari. Idei sunt destule. Hai, ca ati vazut Final Destination.

Lasand gluma la o parte, va putem spune ca filmul va aparea in 2015 si ca producator va fi Simon Kinberg. Cartea pe care este bazat a fost publicata in 2012, pe site-ul autorului, care fusese refuzat de mai multe edituri. O editie fizica a fost lansata in acest an de editura Crown.