La mai putin de o luna inainte de lansarea primei parti din Mockingjay, Lionsgate lanseaza un nou trailer - ultimul - pentru pelicula. 

In el o vedem pe Katniss in mijlocul luptei, facand ce stie ea mai bine (trasul cu arcul), dar avand si un mesaj special pentru Presedintele Snow (si pentru toti cei din Capitol): “If we burn, you burn with us!” Citatul este, de altfel, preluat direct din carte.

Mockingjay este a treia carte din seria Hunger Games, de Suzanne Collins. Cartea a fost publicata in 2010 si ne prezinta deznodamantul evenimentelor incepute odata cu ajungerea lui Katniss in Jocuri. In buna traditie Harry Potter, Twilight sau, mai nou Avengers, ecranizarea ultimei carti a fost impartita in doua filme.

Alaturi de protagonistii precedentelor filme (Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Woody Harrelson, etc), in adaptarea (adaptarile, mai bine zis) Mockingjay vom avea parte si de numerosi nou-veniti. 

Astfel, Julianne Moore o va interpreta pe Presedinta Alma Coin, si pare sa-si fi intrat in rol perfect, Natalie Dormer o va juca pe Cressida, locuitoare a Capitolului care se alatura cauzei lui Katniss impreuna cu echipa ei de filmare.

Colega de serial (Game of Thrones) a lui Dormer, Gwendoline Christie, o va juca pe Cmd. Lyme, fosta castigatoare a Jocurilor si lidera a rebelilor in Districtul 2. Initial, rolul trebuia sa fie jucat de Lily Rabe, ceea ce ar fi fost, poate, mai interesant, dat fiind ca Rabe nu este chiar prima persoana la care te-ai gandi cand vine vorba de personaje feminine care arata cam ca Brienne din Tarth. Tocmai de asta Christie mi se pare o alegere cam cliseica, dar sunt sigura ca se va descurca mai mult decat onorabil.

The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 / Jocurile Foamei: Revolta - Partea 1 va avea premiera in Romania pe 21 noiembrie 2014, distribuit de Forum Film Romania.