Sambata 22 noiembrie - pe o vreme mai frumoasa decat in ultimele doua zile si mai putin daunatoare diverselor echipamente am decis sa dau o fuga pana la Gaudeamus la lansarea primului volum din seria Neamul Corbilor, Copiii intunericului de Lavinia Calina. Volumul a fost lansat la standul editurii Herg Benet. Alti autori au lansat de asemenea carti in decursul zilei.

Copiii Intunericului este cea de-a doua carte lansata de autoare, cu o tematica diferita fara de Ultimul Avanpost, fiind mult mai inclinata spre fantastic.  

Lansarea s-a desfasurat in stilul clasic, astfel am avut parte de o introducere realizata de Cristina Nemerovschi si de un scurt fragment din Copiii Intunericului lecturat de Calina Lavinia.

Dupa aceea am avut libertatea de a cumpara cartile si de a cerceta si celelalte standuri. Intr-o aglomerare de oameni in cautare de carti am reusit sa ajung la standul RAO care avea printe altele o gramada de material promotionale cu The Hobbit (ultimul film al trilogiei, The Battle of Five Armies, va fi adus in tara de Forum Film Romania, incepand cu 19 decembrie) si de asemenea cartile Lord of the Rings si desigur The Hobbit.

Editura Nemira era in plin advertising pentru Hunger Games si desigur aveau si posterul filmului, care tocmai s-a lansat si la noi, adus de Forum Film Romania, si poate fi urmarit in cinematografele din toata tara. De asemenea am gasit mult merchandise Hunger Games si la alte standuri.

Au fost reprezentate si alte filme in ceea ce priveste categoria merchandise, avem aici Game of Thrones si Star Wars, putand de asemenea sa cumparam si cartile aferente lor.

La strandul Editurii ALL ne-am intalnit cu Alexandru Arsinel care participa la lansarea volumului "Si a fost mana lui Dumnezeu...", de Oana Georgescu. O carte in care autoarea, alaturi de Alexandru Arsinel povestesc cum au stat de fapt lucrurile in cazul operatiei atat de mediatizate de presa.

Au fost prezenti la lansare alaturi de Alexandru Arsinel, autoarea cartii, Oana Georgescu, artistii Teatrului de Revista Constantin Tanase, personalitati ale vietii cultural-artistice si medicale si o parte dintre cei care au determinat scrierea cartii: Prof. Dr. Mihai Lucan, Prof. Univ. Dr. Monica Pop, Dr. Vasile Ciubotaru, Dr. Bogdan Stanescu, Dr. Col.(r) Dr. Dumitru Ivascu, Dr. Ciprian Lucan, Dr. Adrian Barbos.

“Imi doresc nespus ca toti aceia care vor citi aceasta carte sa ma cunoasca si mai bine. Nu doar ca pe Alexandru Arsinel, actorul de teatru si de film, artistul, interpretul, directorul de teatru, ci asa, ca pe un om ca toti oamenii. Vreau sa ma cunoasteti exact asa cum sunt eu si la fel cum sunteti dumneavoastra”. Alexandru Arsinel.

Oana Georgescu, Alexandru Arsinel, Felicia Filip.

Vasile Muraru si Alexandru Arsinel.

 

CineFanul l-a intalnit la Gaudeamus si pe Mircea Dinescu, care oferea autografe pe colectiile sale de poezii dar si pe sticlele de vin, productie proprie!

In concluzie, am avut parte lansari de carte frumoase si am vazut ca filmul se impleteste foarte armonios cu mestesugul cititului.

Pana data viitoare, watch on, read on, dream on!