Jocurile Foamei: Revolta – Partea 1, cel de-al treilea film al seriei Jocurile foamei / Hunger Games, a debutat pe primul loc in box-office-ul romanesc, avand peste 66.000 de spectatori in primul weekend de la lansare si incasari de peste 335.000 de dolari. 

De asemenea, acest film inregistreaza si recordul de a avea cele mai multe admisii in weekendul de lansare din Romania, comparativ cu primul (23.817 spectatori), respectiv al doilea film (52.567 spectatori) din seria Jocurile Foamei, lansate in anii precedenti.

Si in SUA The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 se afla pe primul loc in box-office, avand incasari de peste 123 mil. $ incasati. In total, in primele trei zile filmul a strans la nivel international peste 275 mil. $ (din care 335.000 $ adusi de Romania). 

Franciza Jocurile Foamei – ecranizata dupa romanele cu acelasi nume scrise de Suzanne Collins – este produsa de studiourile Lionsgate, distribuitorul sau in tara noastra fiind Forum Film Romania. 

„Din perspectiva emotionala, la inceputul acestei povesti Katniss este asemeni unui strain aflat pe un teritoriu necunoscut. Este momentul in care isi da seama ca nu poate sta deoparte fara sa faca nimic. A fost prea multa minciuna si amagire, iar oamenii pe care Katniss ii iubeste se afla in pericol. Ea va face tot ce ii sta in putere pentru a-i proteja”, explica regizorul Francis Lawrence.

Al treilea film din franciza Lionsgate, care este deja adevarat fenomen international, o introduce pe Katniss pe un taram cu totul nou. Poate ca Jocurile au fost distruse pentru totdeauna, insa lupta pentru supravietuire e pe punctul de a se intensifica. Pusa fata in fata cu sanse descurajatoare – si sub privirile unei natiunii pline de speranta – Katniss trebuie sa isi adune puterea si curajul pentru a intruchipa cu adevarat simbolul Mockingjay. 

„Am fost extrem de incantata sa vad cum Katniss devine un lider, desi ea este un tip de erou destul de nesigur”, spune Jennifer Lawrence. „In primul film voia sa-si salveze familia. In cel de-al doilea, a incercat sa-i salveze pe prietenii ei si pe ea insasi. Acum, incepe sa realizeze impactul pe care il are asupra unei lumi intregi si isi da seama ca de ea tine decizia de a conduce aceasta batalie pentru ceea ce e corect,” completeaza actrita premiata cu Oscar. 

De altfel, una dintre scenele favorite ale producatoarei Nika Jacobson este cea in care Katniss merge in Districtul 8 si vede efectele cruzimii Capitol-ului: „Cand spune Daca vom arde, voi veti arde impreuna cu noi, atunci e prima oara cand vede ce impact are asupra oamenilor. Acele momente – cand Katniss isi asuma ce si cine este – imi dau fiori”.

„Aceasta parte a povestii e importanta de spus – despre cat de puternica poate fi vocea unei persoane. Intotdeauna e mai usor sa il urmezi pe cel dinaintea ta, insa cred ca fiecare dintre noi are o Mockingjay inauntru. Cu totii avem capacitatea de a opune rezistenta si a face lucrul corect”, sintetizeaza Jennifer Lawrence.

Jocurile foamei: Revolta – Partea 1 a avut premiera pe 21 noiembrie 2014.