Peter Jackson, unul dintre cei mai titrati regizori ai momentului, nu e departe de controverse, impartind in doua tabere fanii Tolkien, ba chiar si familia autorului. 

Trecand insa peste eterna dezbatere carte vs. film (ne referim aici si la The Lovely Bones), si chiar peste doua filme Hobbitul nu tocmai excelente, Jackson ramane unul dintre cei mai capabili, talentati si influenti regizori ai ultimilor 20 de ani.

Si fiindca astfel stau lucrurile, pe noi nu ne mira deloc ca neozeelandezul va primi in curand o stea pe celebra Hollywood Walk of Fame. Ceremonia va avea loc pe 8 decembrie, cu doar cateva zile inainte de lansarea ultimei parti a trilogiei Hobbitul, si alaturi de regizor se vor afla cativa dintre colaboratorii sai de seama.

La ceremonia acordarii stelei, cea de-a 2.538-a de pe Bulevard, vor participa vedete ca Elijah Wood Orlando Bloom, Evangeline Lilly, Luke Evans, Lee Pace si Richard Armitage. Alaturi de ei va aparea si Andy Serkis, interpretul lui Gollum si regizor secundar la trilogia Hobbitul. El va tine si un discurs in cadrul ceremoniei, si ne asteptam sa fie unul emotionant.

Regizorul, care este de fapt Sir Peter Jackson (fiind innobilat in Noua Zeelanda), s-a nascut pe 31 octombrie 1961 in Wellington si face filme din ’87 (plus un scurt-metraj facut la 15 ani). 

Intrand in atentia publicului dupa Heavenly Creatures (1994), Jackson devine cu adevarat celebru odata cu trilogia Stapanul Inelelor (2001-2003).