Dupa indelungi tergiversari, 20th Century Fox a dat, in sfarsit, unda verde producerii unei continuari la celebra pelicula a lui Roland Emmerich, Independence Day.

Desi zvonurile circula de ceva vreme, nimic nu a fost sigur pana acum cu privire la acest nou film. In fine, aproape nimic, pentru ca stim ceva cu certitudine: Will Smith, interpretul personajului principal din primul film, nu se mai reintoarce si in continuare. 

Inca nu se stie daca rolul capitanului Steve Hiller va fi redistribuit sau daca se va renunta la personaj cu totul.

Si daca Smith nu mai revine, se pare ca Emmerich, care a regizat prima parte, este tot mai aproape de a isi relua atributiunile si pentru acest film. In afara de asta, nu se stie nimic despre distributie sau daca o parte din aceasta va fi compusa din actori care au aparut si in prima parte.

Mai mult decat atat, desi se auzise initial ca sunt planuite doua filme, 20th Century Fox nu au aprobat momentan decat unul, care va avea premiera, se pare, pe 24 iunie 2016, la aproape 20 de ani de la prima parte. Se pare ca titlul provizoriu este ID Forever - Part 1.

Filmarile vor incepe, cel mai probabil, in luna mai anului viitor. Odeon a anuntat de ceva vreme ca va aduce filmul in Romania pe 1 iulie 2016. Timpul ne va spune daca aceste date de lansare se vor schimba.