La noul festival de comedie aflat sub egida Anchor Grup, organizat de Plaza Romania si gazduit de Movieplex, s-au inscris cateva sute de scurt metraje din toata lumea.

Etapa de inscrieri la Comedy Short Film Festival @ Plaza Romania s-a incheiat in decembrie 2014, iar rezultatele selectiei oficiale vor fi facute publice in februarie.

Datorita numarului mare de filme inscrise si a prelungirii perioadei de selectie, festivalul a fost amanat cu 14 zile. Evenimentul se va desfasura in prima saptamana a lunii martie (2 – 8 martie).

Echipa de preselectie a vizionat deocamdata peste 700 de scurt metraje de comedie pentru a determina ce filme vor intra in toate cele trei sectiuni - Competitia oficiala, Competitia dedicata productiilor studentesti si Competitia destinata animatiilor. 

Filmele inscrise acopera o larga varietate de genuri: de la comedia neagra la cea pentru (si cu) copii, pana la comedia romantica, cea care parodiaza filmul mut, cea fantastica, cea absurda, "slapstick comedy" si musical. 

Tarile care au trimis cele mai multe scurt metraje la prima editie a Comedy Short Film Festival @ Plaza Romania au fost Franta, Argentina, Germania, Elvetia si Romania, dar s-au inscris si multe filme din SUA, Marea Britanie, Danemarca, Filipine, Bulgaria, Canada, Norvegia, Spania, Australia, Noua Zeelanda si Olanda. 

Majoritatea scurt metrajelor inscrise au un bogat palmares, fiind selectate la festivaluri precum Cannes, Clermont-Ferrand, Seattle, TRIBECA, Brest si EuroAsia Short Film Festival. Nici numele faimoase nu lipsesc din randul scurt metrajelor trimise la Comedy Short Film Festival @ Plaza Romania, de pilda, una din animatii a fost inscrisa de casa de productie a lui Antonio Banderas. 

Cat despre filmele romanesti, cateva au in distributie actori cunoscuti, precum Ion Lucian, Andi Vasluianu, Magda Catone, Paul Ipate si Serban Pavlu.

Premiile oferite la prima editie a festivalului sunt: Best Plaza Comedy Short Film Award (1500 de euro), Best Student Comedy Short Film Award (1000 de euro) si Best Animation Comedy Short Film Award (1000 de euro).

Comedy Short Film Festival @ Plaza Romania este singurul festival de scurt metraje de comedie organizat intr-un mall din Romania si se va desfasura la Movieplex. 

Anchor Grup, o companie ce sustine activ artele, a organizat acest festival pentru a rasplati cineastii talentati si creativi, dar si clientii Plaza Romania. 

Mai multe detalii despre festival gasiti pe site-ul http://plazafilmfestival.ro/.