In Numele… / In The Name of…, filmul castigator a doua premii la Festivalul international de Film de la Berlin 2013 ajunge in cinematografele din Romania din 30 ianuarie.

Regizat de Malgorzata Szumowska, In the Name of… / W imie… este castigator a mai multe premii, printre care Premiul juriului Siegessaule si Premiul Teddy pentru Cel mai bun lung metraj la Berlin (Competitie); Frameline (SUA); Taipei; Maine; New Horizons; New Fest (SUA); Gdynia Polish Film Festival.

Szumowska evita scandalul. Nu bate la ochii cu scene dramatice, ci isi potoleste naratiunea punand intrebari universale, existentiale despre natura vocatiei si pretul singuratatii, despre puterea credintei si cinismul sentimentelor, despre emotiile ascunse” spune criticul de film Janusz Wróblewski (Filmweb.pl).

In drama In Numele… Parintele Adam preia o mica parohie intr-o zona pustie. Organizeaza un centru comunitar pentru baieti cu un trecut tulbure. Energia sa e de apreciat si localnicii il accepta ca pe unul de-al lor. Toata lumea vrea sa fie apropiata de el, sa se hraneasca din vitalitatea si puterea sa, dar nimeni nu stie ca si el are un secret.

Dupa ce intalneste un tanar excentric, tacut, un paria local, parintele Adam este silit sa confrunte o veche povara si pasiune. 

Cand cele mai rele banuieli ale satenilor se adeveresc, parintele Adam devine un dusman vadit.

In The Name of… este al cincilea lung metraj al regizoarei Malgorzata Szumowska. Primul sau lung metraj, Happy Man, si al doilea, Stranger, au fost nominalizate la sectiunea Discovery in cadrul Premiilor Filmului European. Stranger a fost, de asemenea, prezentat la Panorama Berlinale 2005. 

Urmatorul ei film, 33 Scenes From Life a castigat Leopardul de Argint la Festivalul International de Film de la Locarno, in 2008. 

Ele / Elles, cu Juliette Binoche, a deschis Panorama Berlinale 2012 si a fost vandut in peste 40 de tari din lume.

In Numele… / In The Name of… / W imie… este distribuit in Romania de Clorofilm si ajunge in cinematografe din 30 ianuarie. 

El poate fi vazut in: Bucuresti (Cinema Patria, Noul Cinematograf al Regizorului Roman), Buzau (Dacia), Targu Mures (Arta).