Stirile despre Alien 5 continua sa vina in ceva ce pare a deveni un fel de torent sustinut. Se pare ca toata lumea este curioasa in ceea ce priveste proiectul marca Blomkamp si de asemenea se incearca intuirea directiei in care acesta va merge. 

Noul film al regizorului nu va lasa la o parte ultimele doua filme ale francizei, ceea ce pare un lucru bun, desi va adauga ceva munca in plus la Alien 5, in cazul in care acesta va fi plasat intre 2 si 3. 

Site-ul francez AlloCine a avut sansa de a-i lua un interviu regizorului pe covorul rosu. Acesta a declarat: “Nu incerc sa dau inapoi actiunea din 3 si Alien Resurrection. Preferatele mele sunt primele doua filme. Vreau sa fac un film care are legatura cu Alien si Aliens. Acesta este scopul meu.”

Site-ul comingsoon.net are o teorie in care spera si aceea este plasarea noului film intre partea a doua si partea a treia. Se pare insa ca acest plan nu este sigur si inca nu stim daca Blomkamp va adopta aceasta strategie. 

Strategia pare a implica oricum multa munca si pare a taia din start posibilitatea continuarii cu alte proiecte in viitor, in cazul in care acestea nu ar trebui din nou plasate intre diverse filme ale seriei vechi.

Parerea mea este ca exista totusi posibilitatea ca Blomkamp sa observe evolutia lui Alien 5 si apoi poate sa se hotarasca la a mai adauga fire narative seriei clasice.

Se pare ca Alien 5 primeste deja mai multa atentie decat Chappie, filmul lui Neill Blomkamp cu Sigourney Weaver care este programat sa apara vinerea viitoare.

Iata mai jos interviurile luate de Allocine.fr: