In luna aprilie au loc in Germania doua importante evenimente cinematografice internationale: Filmfest Dresden si Festivalul goEast de la Wiesbaden. 

Institutul Cultural Roman din Berlin sprijina de ani buni participarea romaneasca la cele doua festivaluri de film.

Cea de-a 27-a editie a Festivalului International de Scurt metraj Filmfest Dresden va avea loc intre 14 si 19 aprilie 2015. Festivalul prezinta prin sectiunile sale in cinematografe o selectie a celor mai bune scurt metraje din toata lumea. In Competitia Oficiala este inclus si scurt metrajul romanesc Have Sweet Dreams, in regia lui Ciprian Suhar.

Filmul are in centru doi baieti dintr-o familie modesta, in care lupta dificila pentru supravietuire este influentata de slabiciunea adultilor. Chiar si asa, baietii incearca sa isi realizeze visele. Tatal isi pune insa familia in situatii dificile.

Ciprian Suhar s-a nascut in Romania in 1974. Din 1991 traieste in Italia, unde a terminat cursurile de la Accademia di Belle Arti Brera din Milano. A lucrat ani de zile la Teatro della Contraddizione dupa care s-a mutat la Roma unde lucreaza in cinema ca operator.

Scurt metrajul Have Sweet Dreams a fost premiat  cu premiul Vittorio Foa festivalul Formia Festival #900, Italia, 2014, pentru cea mai buna imagine la ZeroTrenta Cortofestival, Premiul pentru cel mai bun film strain la Festivalul Jalari in Corto si la Sannio Cinema & Rock'n'Roll din Italia. De asemenea a beneficiat de multe selectii la festivaluri internationale de film.

Festivalul GoEast al Filmului din Europa Centrala si de Est a fost infiintat in 2001 de catre Institutul de Film din Frankfurt/Main si s-a dezvoltat ca o platforma de dialog intre Est si Vest. Temele importante care stau in centrul manifestarii sunt mai ales schimbarile razante din Europa Centrala si de Est dar si identitatea europeana. Anul acesta festivalul are loc intre 22 si 28 aprilie.

Competitia Oficiala a festivalului include si lung metrajul romanesc De ce eu?, in regia lui Tudor Giurgiu.

Filmul a fost proiectat in premiera mondiala in februarie la Festivalul International de Film de la Berlin.

Totodata la sectiunea East-West Talent Lab vor participa si regizoarea Ana Savin (This Time, Last Year) si editorul de imagine Cristian Radu (Revelion 2014). 

Sectiunea East-West Talent Lab este dedicata crearii unei retele de dezvoltare de proiecte cinematografica intre statele Europei Centrale si de Est si Germania. 

Participantii isi prezinta aici si un proiect propriu. Cel mai bun proiect va fi premiat cu un premiu de dezvoltare in valoare de 3.500 de euro.