Am intrat in ultima saptamana de inscrieri pentru cea de-a patra editie a Transilvania Talent Lab (TTL) – platforma de training pentru cineasti la inceput de cariera, organizata de Festivalul International de Film Transilvania (TIFF) in parteneriat cu Asociatia Culturala Control N. 

Doritorii se mai pot inscrie la TTL2015 pana in data de 26 aprilie 2015, urmand pasii aplicatiei de pe www.tiff.ro.

Cu o structura noua, desfasurata pe o perioada mai lunga, intre 31 mai si 6 iunie, editia cu numarul 4 a Transilvania Talent Lab va oferi training de specialitate unui numar de 8 realizatori de film – 4 scenaristi / regizori si 4 producatori. 

Cei 8 participanti vor avea ocazia sa lucreze intensiv pe proiectele selectionate alaturi de doi traineri, profesionisti in domeniu. In acest an seminariile si studiile de caz din cadrul TTL vor fi sustinute de Sirkka Möller si Martina Bleis – doua dintre cele mai active profesioniste in domeniul consultantei si training-ului pe proiecte cinematografice. 

Sirkka Möller revine la Cluj, ca trainer-invitat al Transilvania Talent Lab. Lucreaza pentru festivaluri internationale de film din 1988. Are o vasta experienta in selectie de filme, vanzari, dezvoltare de proiecte si educatie si e un moderator constant in evenimentele din industria cinematografica. 

Intre 2007 si 2010 a fost reprezentantul companiei de vanzari Deckert Distribution. Printre altele a fost selectioner la DOK Leipzig, Sheffield IDF, FID Marseille si Fribourg IFF. 

Din 2006 este membru al comitetului de selectie al sectiunii Panorama din cadrul Berlinale si coordoneaza proiectul Doc Station pentru Berlinale Talent Campus. Locuieste in Berlin si lucreaza pe plan international pe post de curator si consultant. 

Martina Bleis este membra a comitetului de selectie din cadrul Berlinale Co-Production Market si are rolul de consultant pentru producatorii care au proiecte selectionate. 

De asemenea, coordoneaza toate publicatiile si partea de presa si comunicare a Berlinale Co-Production Market.  Din 2011, Martina este de asemenea consultant pentru Connecting Cottbus – East West Co-Production Market din cadrul Fesivalului de Film de la Cottbus, din Germania. 

Martina a mai colaborat cu o serie de alte institutii si evenimente internationale din Industrie in rolul de Consultant. Printre acestea se numara: Telefilm Canada, Berlinale Talents, Cinema do Brasil, PriFilmFest Pristina, Co-Production Forum Moscova si Odessa International Film Festival. 

Transilvania Talent Lab se adreseaza cineastilor din Romania si Republica Moldova. 

Sunt invitati sa se inscrie atat cei cu pregatire universitara in domeniul filmului, cat si cei fara. Participarea este, insa, conditionata de o experienta relevanta in domeniu. 

Vor fi selectionati 8 participanti, impartiti in doua categorii: 4 scenaristi / regizori si 4 producatori. Pentru scenaristi / regizori selectia se face in baza unui proiect cinematografic (fictiune sau documentar) aflat in stadiul de dezvoltare. Producatorilor, selectati in functie de CV, scrisoare de motivatie si experienta practica anterioara, li se atribuie unul dintre proiectele colegilor. 

Cele 4 grupe de lucru rezultate (1 scenarist / regizor + 1 producator) parcurg un training intensiv, aplicat pe fiecare proiect in parte. Scopul este acela de a crea un mod de lucru care sa permita interactiunea directa intre scenaristi/regizori si producatori, precum si o experienta hands-on la finalul workshop-ului. 

Pe langa lucrul aplicat pe proiecte, TTL organizeaza si o serie de masterclass-uri cu invitati ai festivalului, dedicate atat celor 8 participanti, cat si publicului prezent la Cluj. 

Participantii Transilvania Talent Lab beneficiaza de acreditare la festival, care le va garanta accesul la toate proiectiile si evenimentele TIFF 2015. 

Cei interesati se pot inscrie pana in data de 26 aprilie 2015. Inscrierile se fac exclusiv online, pe site-ul tiff.ro, urmand pasii aplicatiei electronice.

Pentru mai multe detalii despre regulamentul workshop-ului si despre desfasurarea acestuia puteti accesa www.tiff.ro sau scrie la adresele Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Cea de-a 14-a editie a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF)  va avea loc intre 29 mai si 7 iunie, la Cluj-Napoca.

Festivalul International de Film Transilvania (TIFF) este organizat de Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc si Asociatia pentru Film si Cultura Urbana, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei.