Se pare ca Avengers: Age of Ultron a creat si alte reactii decat cele favorabile care l-au facut un film dominant in Box-Office. 

Controversele par a fi aparut in jurul personajului Black Widow. Fanii reclamau rolul minor al acesteia, faptul ca ea parea mereu personajul care trebuie salvat si rolul predominant al eroilor de gen masculin in raport cu personajul interpretat de Scarlett Johansson.

Probabil fanii respectivi sunt exact aceeasi masa de oameni care vede o discriminare de tip “feminist” in orice film, subiectul acestuia contand mai mult sau mai putin. 

Faptul ca acestia invoca discriminarea femeilor in universul Marvel confirma ignoranta indivizilor in cauza avand in vedere ca benzile desenate ne ofera extrem de multe modele de eroine feminine, de la personajele din X-Men pana la Avengers, Thor, Spider-Man si alte serii.

Un alt lucru interesant este acela ca Joss Whedon a primit un premiu de la organizatia Equalty Now pentru convingerea cu care acesta a aparat drepturile femeilor. 

Faptul ca Avengers: Age of Ultron a fost regizat de el pare sa nu declanseze nicio reactie in randul fanilor care teoretic cauta nod in papura productiilor cinematografice.

Conform cinemablend.com, Mark Ruffalo care il interpreteaza pe Hulk a fost si el implicat in acest conflict. Acesta a raspuns pe Twitter unui fan care afirma ca Black Widow a fost transformata de catre Whedon intr-un “interes romantic care are nevoie sa fie salvat”: “Ciudat. Credeam ca l-a transformat pe Banner intr-un interes romantic ce trebuie salvat.” Dupa aceasta replica raspunsurile si polemicile continua la nesfarsit.

De curand am aflat si ca Whedon a decis sa paraseasca reteaua de socializare si sa-si stearga contul pe care activa, aparent tot din cauza unor astfel de conflicte care incepeau spontan.

Dupa cum am vazut, Black Widow si Hulk / Bruce Banner ajung ca intr-un final sa fie aproape implicati intr-o relatie romantica, cu Bruce luand decizia de a se retrage si de a nu raspunde afectiunii Natashei din cauza temerii ca o va rani in una din transformarile sale bruste. 

Desi diferit de benzile desenate, acest fir narativ nu a fost deloc unul inutil si chiar a adaugat cateva scene sensibile langa batalia la scara mare dintre echipa si Ultron.

Discriminarea, si mai ales cea in ceea ce priveste sexul, pare a avea din ce in ce mai multi adepti care o invoca acolo unde aceasta nu exista si o omit acolo unde ea este evidenta. 

O intrebare foarte interesanta ar fi, oare ce parere au respectivii oameni despre Lord of the Rings sau The Hobbit… avand in vedere ca romanele lui Tolkien nu aveau niciun personaj pe nume Tauriel si nicio Arwen razboinica, ci doar una care traia pasnic in Imladris. 

Oare Joss Whedon a avut dreptate cand a parasit Twitter?