Caravana Filmului Romanesc continua si anul acesta colaborarea cu Festivalul Comediei Romanesti – festCO

Eveniment de traditie, organizat de Teatrul de Comedie, in parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti, in perioada 23 - 31 mai a.c., festCO a ajuns la cea de-a XIII-a editie, a carei tematica sta sub semnul superstitiilor si a antinomiei noroc - ghinion. 

Si totusi, stim sa facem haz de necaz, nu ne sperie nici „pisica neagra” si nici cifra 13 si, cu siguranta, prin umor si voie buna actori, regizori, jurnalisti si spectatori deopotriva, ne vom simti bine impreuna, fie in sala, urmarind spectacolele din program, fie in aer liber, urmarind filme romanesti de exceptie. 

Caci, nascuta anul trecut din parteneriatul mentionat mai sus, noua sectiune „Cinemateca FestCo & Caravana Filmului Romanesc” continua, astfel ca anul acesta spectatorii iubitori de film si teatru sunt invitati sa vizioneze Sunt o baba comunista - regia Stere Gulea, Funeralii fericite – regia Horatiu Malaele si Aferim! – regia Radu Jude

Si pentru ca atractia anului trecut, pe langa filmele prezentate, a fost data de prezenta unor invitati de marca, nu ne vom da din laturi nici in acest an de a pastra acest bun obicei si i-am poftit pe: Luminita Gheorghiu, Horatiu Malaele, Stere Gulea, Anca Sigartau, Tania Popa, Mihaela Sirbu, Toma Cuzin, Serban Pavlu, Alexandru Bindea, Mihai Gruia Sandu, Gabriel Spahiu, Constantin Draganescu, Vivi Dragan Vasile spre a intregi serile de film prin prezenta si povestirile lor.  

Proiectiile au loc in aer liber, langa Teatrul de Comedie (Str. Postei), dupa urmatorul program:

Joi, 28 mai 2015

21.30 Sunt o baba comunista (Romania 2013, r. Stere Gulea, 94 min)

Cu: Luminita Gheorgiu, Marian Ralea, Ana Ularu, Collin Blair, Anca Sigartau.

Bazat pe romanul omonim al lui Dan Lungu, unul dintre cele mai traduse titluri ale anului 2009, filmul Sunt o baba comunista spune povestea unei generatii care nu se poate adapta realitatilor de dupa '89.

Vineri, 29 mai 2015

21.30 Funeralii Fericite (Romania 2013, r. Horatiu Malaele, 111 min).

Cu: Horatiu Malaele, Igor Caras-Romanov, Mihai Gruia Sandu, Crina Semciuc, Meda Victor. 

„O comedie amaruie, care va tine spectatorii cu zambetul la gura de la inceputul proiectiei pana vor ajunge acasa” - Adrian Lustig

Sambata, 30 mai 2015

21.30 Aferim! (Romania 2015, r. Radu Jude, 105 min)

Cu: Teodor Corban, Mihai Comanoiu, Cuzin Toma, Alexandru Dabija, Alexandru Bindea.

In Tara Romaneasca a inceputului de secolul XIX, zapciul Costandin insotit de fiul sau, Ionita, cauta un rob fugar.

Accesul la toate proiectiile este liber, in limita locurilor disponibile.