Cea de-a 68-a editie a Festivalului de la Cannes a avut loc intre 13-24 mai 2015. Timp de 12 zile, o selectie a celor mai bune productii noi, majoritatea in premiera mondiala, au rulat pe ecranele festivalului.

Peste 30 dintre ele vor fi aduse pentru prima data publicului din Romania, intre 23 si 29 octombrie, la cea de-a sasea editie Les Films de Cannes à Bucarest.

Ca o avanpremiera la editia din toamna, Les Films de Cannes à Bucarest aduce in premiera, intre 29 mai si 4 iunie, la Cinema Studio, cel mai nou film al lui Corneliu Porumboiu, Comoara, alaturi de cateva dintre cele mai apreciate titluri la Cannes 2014. 

Comedia Comoara, inspirata de povestea adevarata a unor cautatori de comori impatimiti, a primit Premiul Un Certain Talent al sectiunii Un Certain Regard, la Cannes. Tot de la aceasta editie a Festivalului de la Cannes va veni intre 29 mai si 4 iunie si o serie de scurt metraje romanesti din programul Short Film Corner.

Spectatorii vor avea ocazia sa (re)vada, printre altele, Winter Sleep (r. Nuri Bilge Ceylan, Palme d’Or 2014), Mommy (r. Xavier Dolan, Premiul Special al Juriului), Leviathan (r. Andrei Zviaghintev, Premiul pentru scenariu), Les Combattants / Love at First Fight (r. Thomas Cailley, Premiul Quinzaine de Réalisateurs), White God (r. Kornel Mundruczo, Premiul Un Certain Regard). 

Anul acesta, organizatorii Les Films de Cannes à Bucarest isi propun sa pregateasca festivalul din toamna impreuna cu spectatorii sai. 

Acestia pot vota, pe site-ul oficial www.filmedefestival.ro, afisul pe care-l considera cel mai potrivit, precum si a treia sala de proiectie, pe langa cele stabilite deja, Cinema Studio si Cinema Elvira Popescu. Ei vor avea de ales intre Cinema Patria, Cinema PRO si Cinematograful Taranului Roman.

Fimele prezentate in avanpremiera din 29 mai – 4 iunie sunt distribuite de 42 km film, Independenta Film, Asociatia Macondo, Parada Film si Asociatia Secvente.

Les Films de Cannes à Bucarest este organizat de Asociatia Cinemascop.

Evenimentul este prezentat de Orange Romania, partener de traditie al festivalului Les Films de Cannes à Bucarest.