Agentia Fort Knox si site-ul Edge and Back a pornit o bine venita campanie anti bullying. CineFan sustine initiativa si le da mai jos cuvantul celor doua fete care au pornit aceasta campanie in Romania: Miriam Mircea si Ioana Raluca Popescu.

"Incepand cu anul 2013, agentia noastra de PR numita Fort Knox si-a inceput oficial activitatea, protejand si sustinand activitatea site-ului www.edgeandback.ro cat si a fan-paginilor romanesti Tom Hiddleston Romania, Luke Evans Romania, Robert Downey Jr. RomaniaBenedict Cumberbatch Romania si mai ales Marvel Cinematic Universe Romania

Atat Ioana cat si eu suntem, dupa cum poate stiti sau v-ati dat seama, pasionate de filme, actori, evenimente, premiere, comics-uri si conventii. 

In acesti trei ani am fost partenere media la multe premiere de filme in Romania cat si la evenimentul unic in tara si in Europa de Est, numit East European Comic Con (www.comic-con.ro). Activitatea noastra principala s-a format si ondulat frumos intru sustinerea artistilor Independenti, desenatorilor, realizatorilor de benzi desenate, cat si crearea campaniilor de promovare a cosplay-erilor, cu care colaboram in mod constant (Zoltan Solidsnake Cosplay, Kimi, Fahr Sindram).

Fiind o agentie de PR ce a ales sa fie foarte de "nisa", specializata in serviciile mentionate anterior, am fost si suntem mereu in mijlocul anumitor evenimente si grupuri de fani, "fandom-uri", unde de multe ori, din pacate, exista Diferente mari de opinii, discutii, certuri, gelozii, si abuzuri. Cand mentionam aceste abuzuri, ne referim atat la cele verbale cat si la cazul serios al celor fizice.

Miriam Mircea, Finn Jones si Ioana Raluca Popescu la East European Comic Con 2014 - Bucuresti, Romania.

Noi suntem in primul rand admiratoare ale actorilor si artistilor in general cat si al tuturor celor ce isi urmeaza pasiunile si visele. Credem in talentul multor tineri din Romania, tineri ce nu au posibilitatea sa se faca mereu cunoscuti sau auziti, credem in sanse egale si in respectul reciproc. Vrand-nevrand, am aflat sau ni s-au adus la cunostinta mai multe situatii nefericite in care un cosplayer sau un "Geek" a suferit un abuz din cauza preferintelor sale, declarate deschis. Cand am auzit despre primele cazuri, acum doi-trei ani, nu le-am luat foarte in serios si am crezut ca, odata cu trecerea timpului, acestea se vor diminua. Din pacate s-a intamplat exact contrariul.

As dori sa il mentionez aici pe prietenul nostru Andrei Irode, CEO Blackhawk Security Romania, care ne sustine campania si crede ca putem schimba ceva, impreuna. 

El e printre cei putini, deocamdata, ce cred in schimbare si in potentialul fiecaruia din noi de a face ceva bun, pozitiv si nu doar de a sta pe margine, cu bratele incrucisate, de dragul atitudinii tipici romanesti de resemnare. Nu mai e vorba de fenomenul Miorita, unde ciobanasul se impacase cu soarta sa, decisa de altii. E 2015, ne putem exprima liber, putem sa ne aliem impotriva atitudinii violente a unora. Trebuie sa credem ca putem aduce vantul schimbarii, chiar daca vine mai greu.

In Romania cosplay-ul a luat un avant fenomenal in acesti ani, multi tineri fiind din ce in ce mai increzatori sa isi creeze propriile costume, sa le poarte cu mandrie si sa "intre in pielea" personajului favorit. Toti cei din sfera "Geek" si "Nerd" au inceput sa se cunoasca intre ei, sa se intalneasca, sa schimbe idei. Fete si baieti, femei si barbati, cot la cot, au demonstrat ca exista intelegere, sustinere si prietenie, sentimente unice si frumoase ce nu trebuie patate cu niciun fel de conotatii negative.

Locuind in Germania de aproape cinci ani, fiind invitata la multe evenimente si la cateva premiere de covor rosu, cat si conventii de manga, am avut posibilitatea sa observ fenomenul Geek aici indeaproape. Cu toate ca exista si vor exista mereu carcotasi, atitudinea marii majoritati e de sustinere si suport a celor care se avanta in lumea cosplay-ului, mai ales ca e loc pentru toti si toate, indiferent de culoarea pielii si marime.

Din pacate presa si media din Romania e inca fascinata de toate nulitatile, pe care le promoveaza intens, in loc sa se concentreze pe ceea ce se intampla cu persoanele tinere din tara. Tinerii nostri, Inteligenti, muncitori, multi din ei cu o situatie financiara precara, nu au niciun fel de sistem de suport din partea cui ar trebui. Noi insine ne luptam cu morile de vant, pentru ca inca avem incredere in tara asta.

Avem nevoie de sprijinul Mass media si presei nationale si internationale, dar cei din afara tarii au fost mai mereu interesati de activitatea noastra. Cel mai greu se misca lucrurile la noi, dar nu ne dam batute. 

Credem ca aceasta mini-campanie poate macar sa aduca in atentia publica faptul ca abuzurile exista si sunt grave. Toti cei ce au suferit si sufera atacuri verbale si fizice nu trebuie sa mai treaca prin nicio dezamagire."

Foto sus: East European Comic Con 2015 - Bucuresti, Romania - foto de Alex Sutiu.