Vineri, 31 iulie, se da startul celei de-a VII-a editii a festivalului FILM 4 FUN care va avea loc in perioada 31iulie-2 august la Sinaia, in Casino si in Parcul Dimitrie Ghica.

Timp de 3 zile, Sinaia se transforma intr-un centru al culturii romanesti. Scopul declarat al Festivalului Film 4 Fun este promovarea filmului romanesc si a noilor generaţii de cineasti, in incercarea de a readuce publicul in salile de cinema.

Gazda evenimentului va fi actrita Manuela Harabor. Film 4 Fun va gazdui o serie de spectacole de teatru si proiectii de film gratuite pentru locuitorii din Sinaia si turistii din zona. 

Printre acestea, spectacolul de teatru “Conu Leonida fata cu reactiunea” in regia Bogdanei Darie, cu Cristian Cretu, Andrei Ciopec si Cozmin Dinu si spectacolul de marionete pentru copii “Cei trei purcelusi”, prezentat de compania de teatru Hai-Hui.

Laura Baron, presedintele festivalului, declara: “Intr-o lume plina de conflicte, noi am ales sa ne amuzam. Am ales pentru cele 3 zile la Sinaia filme de comedie care au rulat in cinematografele din Romania si care au avut succes la public. Cuscrii, America venim! si Despre oameni si melci sunt trei filme romanesti care conving publicul si il apropie de sala de cinema. Deasemenea, am ales o serie de scurt metraje precum Maine, Bach, primul film 3D din Romania – Dopul scuza mijloacele, Brigada Neagra sau De ce au disparut dinozaurii?, filme pe care spectatorii din Sinaia ar trebui sa le vada”.

Ca si anul trecut, Film 4 Fun propune un concurs de scurt metraje realizate cu telefonul mobil. Durata maxima a filmelor este de 3 minute, iar tema abordata in acest an este “Sinaia – the best place to spend your summer”.

La cea de-a VII-a editie, trofeul Film 4 Fun va fi inmanat actritei Rodica Popescu Bitanescu, care a incantat publicul ani la rand cu comedii savuroase.

Prezenti in acest an in cadrul evenimentului, alaturi de gazda festivalului Manuela Harabor vor fi si invitati speciali precum Florin Zamfirescu, Magda Catone, Alexandru Bindea, Sandu Mihai Gruia, Gabriel Spahiu, Ruxandra Enescu, Bianca Brad, Oana Sarbu, Viorel Paunescu si altii.

FILM 4 FUN este organizat de Fundatia CINEREMEMBER in parteneriat cu Primaria Sinaia.