Cu stima dragi prieteni cinefani am onoarea sa va prezint alaturat parerea mea pentru filmul The Man From U.N.C.L.E., dupa cum urmeaza:

Trebuie sa constatam ca in ultima vreme, la Hollywood, se incearca revigorarea genului de film cu spioni si munca lor informativa, fiind astfel produse intr-un timp relativ scurt mai multe pelicule privind viata si aventurile acestor oameni. 

Aici putem enumera Kingsman: The Secret Service, Spy si urmeaza Bridge Of Spies, care se alatura unor serii de real succes ca 007 – Bond, Trilogia Bourne si Misiune: Imposibila. Printre toti acesti grei isi va face loc si o productie semnata de inegalabilul Guy Ritchie, dupa cum urmeaza sa vedem mai jos.

Uitandu-ma peste filmele indicate mai sus, se observa ca fiecare dintre acestea acopera o latura distincta a acestui gen de film, Kingsman a acoperit latura tinereasca si agitata, Spy s-a suprapus cu rezultanta feminina, seria Bond a definit stilul clasic, trilogia Bourne a oferit misterul, Bridge of Spies (inclusiv Argo) ne prezinta realitatea bruta si iata ca The Man From U.N.C.L.E. ne delecteaza cu stil si staif.

Productia noastra se bazeaza pe un serial produs in anii 1964-1968, privind aventurile a doi super-spioni, un gigolo american prin definitie, Napoleon Solo si un asasin din cadrul K.G.B, Yllia Kuryakin, doua personalitati total opuse care incet, incet sunt nevoite sa colaboreze si in final sa succeada la mai multe misiuni aproape imposibile.

Daca pentru primul castingul a fost relativ usor in persoana lui Henry Cavill (totusi, este actorul care-l intruchipeaza pe Superman, cel mai mare super-erou din toate timpurile), privind pe secundul a fost ales Armie Hammer, cunoscut pentru rolurile din The Social Network si The Lone Ranger si trebuie sa apreciez alegerile facute ca fiind foarte inspirate.

Intrucat ai doi actori de calitate si un scenariu bazat pe o serie de succes, trebuie sa pui pe scaunul de regizor un nume greu al Hollywood-ului si astfel alegerea a fost relativ usoara, in persoana lui Guy Ritchie care a preluat fraiele productiei. 

Trebuie sa precizez ca sunt un fan al acestui regizor si am apreciat stilul sau modern de a filma scenele de actiune si de a prezenta intriga peliculelor pe care le-a regizat si pot exemplifica cele doua filme Sherlock Holmes, RocknRolla dar mai ales Lock, Stock and Two Smoking Barrels si Snatch. Din pacate pentru el, a acceptat sa semneze regia si la Cast Away, avand in rolul principal pe Madonna, sotia sa la momentul respectiv, un adevarat fiasco.

Avand in vedere genul specific al filmului The Man From U.N.C.L.E., ma voi rezuma sa indic ca intriga consta in faptul ca spionii nostrii sunt obligati sa lucreze in vederea reposesiei unei tinere (interpretata cu succes de Alicia Vikander) si ulterior sa previna o organizatie criminala sa dezvolte o arma nucleara. Intradevar, pare stereotipicul filmelor cu spioni dar de aceasta data este foarte stilat, bine pus la punct si cu mult haz.

Daca ar fi sa caracterizam filmul nostru in doua cuvinte, acestea ar fi stil si haz, imbibate cu un mare talent de Guy Ritchie. Regizorul isi spune amprenta pe aceasta pelicula intr-un mod caracteristic si isi foloseste toate atuurile in favoarea spectatorului, flashback-urile si schimbarile de situatie fiind de bun augur.

De asemenea, printre atuurile filmului nostru se numara si interpretarea foarte buna a lui Henry Cavill, despre care consider ca este pe cale sa depaseasca etapa de “pretty boy” si sa ramana in memoria cinefanilor si cu altceva decat Superman (cum a fost si uitatul Brandon Routh). 

Tot aici as indica si calitatea superba a efectelor sonore, acestea oferind o atmosfera antrenanta in stilul anilor 1960 si complementeaza cu succes latura vizuala si tehnica de regie precum si cea de montaj.

As mai mentiona faptul ca filmul in cauza si-a pastrat in permanenta starea de imersiune fata de cele trei personaje importante si si-a dozat aura de mister pana la deznodamant. De asemenea, latura haioasa nu a fost lasata deoparte iar certurile marunte dintre cei doi eroi principali sunt absolut geniale.

Privind partile negative, as putea enumera cateva coincindente favorabile, dar pentru o pelicula care se recomanda ca o combinatie intre Skyfall si Sherlock Holmes, acestea sunt suportabile. 

Va recomand cu cea mai mare caldura sa va rezervati doua ore din timpul dumneavoastra si sa vizionati The Man From U.N.C.L.E. si veti fi incantati de hazul situatiilor ivite si stilul inegalabil al lui Guy Ritchie.

Multumesc Freeman Entertainment pentru invitatia la acest film.