Debutul in lung metraj al regizorului Nicolae Constantin Tanase, Lumea e a mea, va avea premiera in cinematografele din Romania pe 23 octombrie.

Lumea e a mea / The World is Mine, o drama despre generatia 2000, aduce in prim plan povestea Larisei (Ana Maria Guran), o adolescenta ca oricare alta din Constanta. 

Larisa vrea multe de la viata: bani, valoare, influenta, popularitate si respect. Si acum, fiind indragostita, va face totul pentru a le obtine. Lumea e a mea este un film colorat si amar, viu si strident, despre revolta inutila a unei generatii pentru care notorietatea se masoara in vizualizari pe Youtube si like-uri pe Facebook.

Lumea e a mea a pornit ca un scenariu de licenta al scenaristei Raluca Manescu, cu care am lucrat la toate scurt metrajele de pana acum. Initial, povestea urmarea trei adolescente si prietenia lor, si mi-a placut emotia si energia pe care o dezvoltau personajele si situatiile in care erau puse fetele. Am crezut ca e necesar un film despre maturizare in peisajul romanesc, un film care sa vorbeasca despre adolescentii de azi fara sa ii judece. Nu am vrut sa fac un film social, unul care sa descrie o realitate cotidiana si sa ramana distant, ci am vrut sa patrund cat se poate de mult in intimitatea acestor fete, sa le descopar dorintele si visele, sa le inteleg fiecare decizie”, spune regizorul.

Trailerul oficial al filmului poate fi vizionat mai jos: 

Lumea e a mea, in regia lui Nicolae Constantin Tanase, a avut premiera mondiala la TIFF 2015, unde a si castigat Premiul de debut in Zilele Filmului Romanesc. Filmul a mai castigat Mentiunea speciala a juriului in competitia East of the West a Festivalului de la Karlovy Vary si Trofeul Anonimul International Independent Film Festival.

Regizorul Nicolae Constantin Tanase este cunoscut publicului din Romania pentru scurt metrajul Blu, cu care a castigat premii importante la Festivalul International de Film Transilvania, 2012, la Best International Short Film din Portugalia si Premiul „Tanara Speranta” la Gopo. 

Din distributie fac parte actorii Ana Maria Guran, Oana Rusu, Ana Vatamanu, Iulia Ciochina, Florin Hritcu, Dan Radulescu

Cu exceptia Iuliei Ciochina, nominalizata la Premiile Gopo pentru rolul din Drumul Taberei (omnibusul Love Bus), celelalte tinere actrite sunt non-profesioniste si se afla la prima aparitie pe marele ecran.

Echipa este completata de producatorii Tudor Giurgiu si Radu Stancu, producatorii executivi Bogdan Craciun si Gabi Suciu, scenarista Raluca Manescu, directorul de imagine Daniel Kosuth, monteur-ul Ion Petru Tanase, scenografa Adeline Andreea Badescu, sound designer-ul Tudor Petre, iar muzica este realizata de Vlaicu Golcea.

Lumea e a mea este o co-productie Libra Film si deFilm, realizata cu sprijinul UNATC – Atelier de Film, Digital Cube, Videolink, MDV Studio, Raza Studio, Cityplex, DSG, Villa Kult.

In Romania, filmul va fi distribuit de Transilvania Film, incepand din 23 octombrie.