The Martian / Martianul a avut un weekend extrem de bun la box-office-ul american si international.

Incasarile din SUA ale exceptionalului SF a lui Ridley Scott s-au ridicat la 54,3 mil.$ ajungand direct pe locul 1 in box-office-ul nord american.

Cu aceste cifre la incasari, Martianul se situeaza si pe locul 2 in topul incasarilor din toate timpurile ale lunii octombrie, la o mica diferenta de Gravity a lui Alfonso Cuaron (55,7 mil.$ in octombrie 2013).

Avand o nota mare (A) pe CinemaScore – site-ul care masoara parerile spectatorilor la iesirea din sala de cinema -, Martianul ar trebui sa domine fara probleme si urmatoarele saptamani in box-office-ul american si sa ajunga un puternic concurent la Premiile Oscar de anul viitor.

The Martian a avut rezultate foarte bune si la nivel international. El a fost lansat in 49 de tari unde incasarile s-au ridicat la peste 45 mil.$. Combinate cu cifrele din SUA, incasarile Martianului ajung la peste 100 mil.$ in primul weekend in toata lumea.

The Martian este nr. 1 in box-office-ul international in toate tarile unde a fost lansat pana acum. In saptamana urmatoare urmeaza sa aiba premiera si in alte tari importante precum Germania, Rusia, Coreea de Sud, Spania, Franta. In Japonia si China filmul va avea premiera abia in februarie 2016.

Pentru Matt Damon, acesta este al doilea weekend cu incasari record din cariera sa, imediat dupa The Bourne Ultimatum (69.2 mil.$), urmand apoi The Bourne Supremacy (52.5 mil.$). 

Si pentru regizorul Ridley Scott acesta este al doilea weekend cu incasari record din cariera sa, dupa Hannibal (58 mil.$) in 2001, urmand apoi Prometheus, care a incasat in primul weekend 51 mil.$ in 2012.

Si in Romania filmul a avut incasari bune. In primul weekend aproape 53.000 de spectatori au fost sa vada aventura martiana a lui Ridley Scott si Matt Damon

Filmul a incasat din Romania in primele 3 zile peste 1.300.000 lei (aprox. 330.000 $) conform datelor furnizate de distribuitorul filmului Odeon Cineplex.

Incasarile din primul weekend din Romania sunt vizibil mai mari decat la celelalte filme asemanatoare lui: (Gravity - 697.000 lei) si Interstellar (1.148.000 lei).

Filmul ruleaza deja in toate marile cinematografe din tara in versiunea 3D. Deasemenea, filmul poate fi vizionat si in 4DX (in cinematografele echipate cu aceasta aparatura).

Citeste despre The Martian la noi pe site:

Cronica filmului - CineFan.ro

Recomandarile saptamanii - CineFan.ro