Patru piese de teatru reprezentative pentru scena teatrala autohtona completeaza peisajul comediei oferit de Festivalul International de Film Comedy Cluj 2015, care are loc in perioada 16-25 octombrie.

Spectacolele vor da publicului sansa de a savura jocul de exceptie al unor foarte talentati actori din mai multe generatii ale teatrului romanesc.

Primul dintre acestea, 39 de trepte in regia Gabrielei Dumitru, adaptare scenica dupa filmul omonim de John Buchan si Alfred Hitchcock, va avea reprezentatia luni, 19 octombrie, de la ora 19.30, la Sala Euphorion a Teatrului National. 

O comedie cu suspans, piesa ii aduce in fata spectatorilor Comedy Cluj pe Stefan Lupu, Andreea Gramosteanu, Viorel Cojanu, Claudia Prec, Bogdan Talasman

Produs de Teatrul Mic Bucuresti, spectacolul a fost prezent in aceasta vara in sectiunea FRINGE a unuia dintre cele mai importante festivaluri de teatru din Europa, Festivalul de la Edinburgh.

Tot de la Teatrul Mic vine si spectacolul Vania si Sonia si Masa si Spike, in regia lui Horia Suru, care se va juca marti, 20 octombrie, ora 19.30, in sala mare a Teatrului National.

Piesa, care ii are in distributie pe Gheorghe Visu, Liliana Pana, Mihaela Radescu, Stefan Lupu, Ana Bianca Popescu si Andreea Gramosteanu, este o comedie cu gust amarui in care temele si atmosfera cehoviana sunt remixate in spirit contemporan. Pentru aceasta piesa dramaturgul american contemporan Christopher Durang a primit, in 2013, Premiul Tony.

Cel de-al treilea spectacol prezent la Comedy Cluj 2015 este In parc, o comedie spumoasa scrisa si regizata de Radu Iacoban si produsa de Godot Café-Teatru. 

Alaturi de Istvan Teglas si Rodica Lazar, din distributia piesei face parte cunoscuta actrita Ana Ularu. Intrata datorita talentului ei in atentia regizorilor de la Hollywood, Ana Ularu a incheiat recent filmarile pentru lung metrajul Inferno, regizat de Ron Howard, film in care il are ca partener pe Tom Hanks.

Spectactorii Comedy Cluj 2015 o vor putea vedea pe scena vineri, 23 octombrie, de la ora 19.30, la Sala Euphorion a Teatrului National.

Ultimul spectacol de teatru din cadrul Comedy Cluj 2015 va avea loc duminica, 25 octombrie, ora 19.30, tot la Sala Euphorion. Este vorba de piesa Cupluri, un spectacol coupé, realizat din trei piese scurte ale dramaturgului Donald Margulies, in regia lui Vlad Zamfirescu

Textul este inteligent si inofensiv-ireverentios, iar regizorul exploateaza excelent talentul celor distribuiti.

Spectacolul ii aduce pe scena festivalului pe Andreea Vasile (actrita care le-a interpretat pe Dora in filmul De ce eu? si pe Nico in serialul HBO Umbre), Diana Cavallioti, Tudor Aaron Istodor, Conrad Mihai Mericoffer, Dan Radulescu, Irina Velcescu si Cristina Florea.

Biletele pentru spectactolele de teatru vor putea fi cumparate de la Agentia Teatrala, casieriile festivalului si de pe www.biletmaster.ro.

Foto:

39 de trepte - (c) Costin Rusu

Vania si Sonia si Masa si Spike (c) Adrian Bulboaca