Serialul in 10 parti marca Electric Entertainment, bazat pe seria de filme cu Noah Wyle in rolul principal, soseste la Universal Channel si are premiera la 24 de ore de la cea din SUA.

Universal Channel anunta premiera serialului TV The Librarians, produs de Electric Entertainment, care va fi lansat in peste 100 de tari simultan, avand premiera la 24 de ore de la debutul american, pe TNT, din decembrie 2014.

In noul serial, telespectatorii Universal Channel din Australia, Asia, Europa si America Latina il vor putea urmari din nou pe Noah Wyle (Falling Skies, Spitalul de urgenta) in rolul sau din trilogia de filme The Librarians, alaturi de Rebecca Romijn (X-Men).

Alaturi de Romijn, in aceasta productie mai joaca actorii Christian Kane, Lindy Booth si John Kim, in rolurile membrilor unei echipe care protejeaza comorile mistice ale lumii, si John Larroquette - laureat al Premiului Emmy - in rolul supraveghetorului acestora. 

La inceptul serialului, Bob Newhart si Jane Curtin - ambii laureati cu Emmy - revin si ei in rolurile pe care le-au avut in trilogia cinematografica. Matt Frewer va avea si el un rol secundar.

The Librarians este o noua productie captivanta marca Universal Channel, care va fi difuzata in tarile in care suntem prezenti si suntem incantati sa o putem difuza la doar 24 de ore de la premiera americana”, a spus Colin McLeod, Managing Director Emerging Markets, Universal Networks International. 

„Suntem incantati ca le putem aduce telespectatorilor nostri acest serial dramatic plin de actiune si aventura, oferindu-le acces imediat la o productie nou-nouta si extrem de interesanta”.

The Librarians are in centru o organizatie antica ascunsa sub Biblioteca Publica Metropolitana din New York, care protejeaza lumea de realitatea magica si secreta care ne incojoara. 

Acest grup interesant de personaje rezolva mistere imposibile, lupta cu amenintarile supranaturale si recupereaza artefacte puternice din intreaga lume. Printre obiectele pastrate in Biblioteca se afla Chivotul Legamantului, Lancea Sfanta, Potirul Sfant si Excalibur. 

Doar cineva cu priceperi speciale poate aduna si proteja aceste artefacte si, mai important, se poate asigura ca nu cad in maini gresite.

Seria de filme The Librarians a ineput in 2004 si a continuat cu doua filme, in 2006 si 2008. Primul film a fost cel mai urmarit de pe posturile de cablu din America in 2004, iar partea a doua s-a aflat printre primele cinci productii TV de cablu in 2006 si cea mai urmarita continuare originala trasmisa pe posturile de cablu din SUA.

Producatorii executivi ai serialului The Librarians sunt Noah Wyle, Dean Devlin, John Rogers si Marc Roskin.

Despre serial:

Flynn Carsen (Wyle) este Bibliotecarul de zece ani incoace. Inainte de a accepta acest post, era un tocilar cu 22 de diplome academice care nu se descurca deloc printre semenii sai. 

Dar ca Bibliotecar si-a putut folosi cunostintele extraordinare pentru a recupera artefacte antice si, pe traseu, a salvat lumea nu o singura data. In ultimii 10 ani, a devenit dintr-un soarece de biblioteca un spadasin elegant si unul dintre eroii secreti ai unei lumi ascunse.

Pe cat de minunat este Flynn, postul de Bibliotecar este complicat si nu mai poate fi facut doar de un singur om. Pentru a-l ajuta, Bibliotecarul - a recrutat patru oameni din intreaga lume: Eve Baird (Romijn) – un priceput agent contra-terorist care se ocupa de protejarea grupului de Bibliotecari, Jake Stone (Kane) - un petrolist din Oklahoma, cu un IQ de 190 si care este o enciclopedie ambulanta cand vine vorba despre istoria artei, Cassandra (Booth) - o tanara trasnita care are un dar special (este sinestezica, adica percepe simultan stimuli senzoriali diferiti, care ii declanseaza amintiri) si Ezekiel Jones (Kim) - specialist al noilor tehnologii si pasionat de misterele trecutului, care se viseaza facand pe eroul international misterios. 

Supraveghetorul noii echipe de Bibliotecari este uneori artagosul Jenkins (Larroquette), care este expert in antichitati si care s-a ocupat de biroul new yorkez al Bibliotecii de o groaza de timp. 

Impreuna, acestia trebuie sa lupte cu numerosi adversari, cel mai de temut fiind Fratia Sarpelui, un cult antic condus de misteriosul nemuritor Dulaque (Frewer).