Ieri, la San Diego Comic Con, HBO a anuntat ca rolurile pentru noile personaje ale urmatorului sezon din Game of Thrones / Urzeala Tronurilor au fost deja distribuite si numele actorilor au fost date publicitatii.

Jonathan Pryce este Inaltul Septon

Dupa ce anteriorul Inalt Septon isi gaseste sfarsitul, unul nou este instaurat in functie. Acesta face parte din “vrabii”, un grup jurat Credintei celor Sapte si care traieste in saracie. Spre deosebire de predecesorii sai, noul Septon traieste modest, lucru reflectat si de imbracamintea sa, dar are o vointa de fier si e hotarat sa puna lucrurile la cale. Evident, asta nu ii convine Reginei Cersei, care va avea parte de niste surprize.

Jonathan Price a mai aparut in primele trei filme ale seriei Pirates of the Caribbean, in Brothers Grimm si Ronin.

Alexander Siddig e Doran Martell

Printul din Dorne si fratele mai mare al lui Oberyn (Pedro Pascal), Doran are o fire opusa celei a fratelui sau. Suferind de guta, el are o mobilitate redusa, dar sta foarte bine la capitolul temperament, fiind un politician si un strateg desavarsit. Doran are trei copii, Trystane, Quentin si Arianne (desi, se pare, Quentin a fost exclus din serial).

Alexander Siddig a mai aparut in Star Trek: Deep Space Nine si Da Vinci’s Demons.

Keisha Castle-Hughes e Obara Sand

Obara e cea mai in varsta fiica a lui Oberyn Martell, mama ei fiind o prostituata. Obara e o femeie apriga si o luptatoare capabila, arma ei preferata fiind, ca si in cazul tatalui ei, o sulita. La fel ca si surorile ei (denumite “The Sand Snakes”), Obara vrea razbunare pentru moartea lui Oberyn.

Actrita a mai aparut in Star Wars Episode III: Revenge of the Sith si The Nativity Story.

Jessica Henwick e Nymeria Sand

Nymeria, numita si “The Lady Nym” e cea de-a doua fiica a lui Oberyn. Mama ei e de vita nobila si se trage din Est. Ea si-a educat fiica astfel incat aceasta are un comportament rafinat, fiind o femeie culta si plina de gratie. Nymeria nu e insa cu nimic mai prejos fata de sora ei cand vine vorba de manuirea armelor, armele ei preferate fiind pumnalele pe care le are mereu cu ea.

Ea a mai aparut in serialele britanice Silk si North by Northamptonshire.

Rosabell Laurenti Sellers e Tyene Sand

Tyene, a treia fiica a lui Oberyn, impartaseste afinitatea acestuia pentru otravuri, desi pare o fiinta delicata si inocenta. In carti, mama ei e o Septa, dar se pare ca in serial ea va fi fiica Ellariei Sand (Indira Varma).

Ea a aparut in seria The Family.

DeObia Oparei e Areo Hotah

Areo e capitanul garzilor lui Doran Martell si ii e complet devotat printului din Dorne. Arma lui preferata e un topor de lupta cu un maner de aproape doi metri.

Actorul a aparut in filme precum cea de-a patra parte a seriei Pirates of the Caribbean, in Alien 3 si Dredd.

Toby Sebastian e Trystane Martell

Fiul cel mai mic (cel putin in carti) al lui Doran, Trystane este logodit cu Myrcella Baratheon si pare un tanar bine crescut si inteligent. La fel ca si pentru logodnica sa, varsta lui a fost crescuta fata de cea din carti, unde avea doar 13 ani.

Nell Tiger Free e (noua) Myrcella Baratheon

Actrita a inlocuit-o pe Aimee Richardson, care a jucat-o in primele doua sezoane. Myrcella, fiica reginei Cersei si (oficial, ahem) a lui Robert Baratheon, a fost trimisa in Dorne unde e logodita cu Trystane Martell.

Cam atat pana acum. Noi inca asteptam stirile despre cine va interpreta roluri ca Arianne Martell, Arys Oakheart si, daca se poate Victarion si Euron Greyjoy. Hai, ca se poate.