AMC Networks a anuntat astazi schimbarea imaginii si denumirii postului MGM Channel in AMC

Re-brandingul marcheaza extinderea in afara spatiului nord-american a AMC, unul dintre cele mai populare si premiate branduri din televiziune.

AMC va incepe lansarea postului in versiuni locale pe cablu si pe platformele de satelit in Europa, America Latina, Asia si Orientul Mijlociu in toamna lui 2014. De asemenea, impreuna cu aceasta lansare vor veni la pachet si serviciile AMC VOD, HD si TV Pretutindeni.

Serialele originale Halt & Catch Fire si The Divide, produse de studiourile AMC, vor fi printre primele care vor avea premiera la nivel international, in acest an. 

In plus, pe langa programul original venit din studiourile proprii ale AMC Networks, AMC va difuza filme populare, premiate, de la cea mai mare filmoteca mondiala, inclusiv de la MGM, Paramount si Sony.

Ed Carroll, Director de Operatiuni al AMC Networks, a declarat: “In ultimii ani, AMC a redefinit povestirile dramatice pe pay-TV prin abordarea cinematografica a serialelor originale, incluzand The Walking Dead, Mad Men si Breaking Bad. Intentionam sa copiem strategia noastra de succes din SUA si sa o implementam in toata lumea si sa cream o paleta cat mai larga pentru emisiunile noastre originale.”

Bruce Tuchman, Presedintele AMC Global si Sundance Channel Global, a declarat: “Exista o cerere uriasa pentru programele originale AMC peste hotare. Acest interes, dublat de experienta plina de succes in selectarea filmelor de la cele mai mari studiouri, ne ofera o sansa uriasa in a face AMC Global o destinatie de distractie de top, la nivel mondial. Credem cu tarie ca AMC Global va fi o achizitie valoroasa pentru platformele de distributie ale partenerilor nostri, pe masura ce vom continua sa lucram impreuna la cresterea afacerilor lor. ”

In calitate de Presedinte al AMC Global si Sundance Channel Global, Tuchman este responsabil de programe, marketing, dezvoltarea strategica a afacerii si a retelei.

Jeroen Bergman, Director de Programe Liberty Global, a declarat: "AMC Networks are un palmares excelent pe partea creative si de business si suntem incantati sa oferim aceasta destinatie de divertisment de prima clasa abonatilor nostri."

Ignacio Fernandez Vega, Director Global Content Telefónica, a declarat: "Suntem bucurosi sa adaugam noua televiziune AMC la Movistar TV. Asfel, continuam consolidarea continutului oferit, pozitionand Movistar TV ca lider al platformelor TV cu plata in Spania si America Latina."

Handhi Kentjono, Vice President Director Indovision, a spus: "AMC s-a pozitionat ca fiind o retea populara de buna calitate cu divertisment senzational si suntem increzatori ca abonatii nostri vor raspunde prompt la aceasta noua oferta. Suntem incantati sa continuam parteneriatul lung si de succes cu AMC Networks si posturile sale TV."

Luna trecuta compania a anuntat schimbarea imaginii celei mai noi achizitii - Chellomedia (care include postul MGM Channel) in AMC Networks International. AMC Networks International detine sase unitati de operare: Asia-Pacific, Europa Centrala, Iberia, America Latina, Zone (EMEA) si DMC, o companie globala de tehnologie si distributie mass-media.

 

Despre serialele care vor fi difuzate de AMC

Halt and Catch Fire provine de la producatorii faimosului serial al AMC, Breaking Bad

Serialul urmareste inaltarea erei calculatoarelor la inceputul anilor 1980, in timpul careia, un trio neobisnuit - un vizionar, un inginer si un geniu – isi asuma riscuri profesionale si personale in cursa construirii unui computer care va schimba lumea pe care o stim. 

Seriile de 10 episoade sunt create de Chris Cantwell si Chris Rogers si ii au ca producatori executive pe Jonathan Lisco (Southland), pe Mark Johnson de la Gran Via Production (Breaking Bad, Rectify, Diner, Rain Man) si pe Melissa Bernstein (Breaking Bad, Rectify). 

Filmat in Atlanta, serialul are in rolurile principale pe Lee Pace, Scoot McNairy, Mackenzie Davis, Kerry Bishe si Toby Huss.  

 

The Divide este un serial cu opt episoade scris si co-creat de Richard LaGravenese, nominalizat la premiile Oscar si Emmy, impreuna cu Tony Goldwin co-realizand serialul si regizand primul episod. 

The Divide este o drama plina de suspans ce exploreaza costurile personale in materie de moralitate, ambitie, etica, politica si rasa in sistemul judiciar din ziua de azi. In rolurile principale ii veti putea vedea pe Marin Ireland, Damon Gupton si Nia Long

 

Despre AMC Networks International:

AMC Networks International (AMCNI) este o divizie a AMC Networks, o companie globala angajata in furnizarea de divertisment si emisiuni recunoscute de abonatii din peste 140 de tari din Africa, Asia, Europa si America Latina. 

AMCNI este format din branduri cunoscute la nivel mondial, Sundance Channel si AMC, precum si posturi TV locale foarte apreciate, avand diverse genuri de programe. Pentru mai multe informatii, vizitati: www.amcnetworks.com/amcni

 

Despre AMC Networks:

Dedicat productiei de programe si filme de calitate de mai bine de 30 de ani, AMC Networks Inc. (NASDAQ: AMCX) este proprietarul si operatorul unora dintre cele mai populare si mai premiate branduri in televiziunea prin cablu. 

AMC, IFC, SundanceTV, WE tv si IFC Films produc si distribuie continut distinct, captivant si relevant din punct de vedere cultural, care implica public pe multiple platforme. 

Compania administreaza de asemenea AMC Networks International, divizia sa globala. Pentru mai multe informatii, vizitati: www.amcnetworks.com.