Serialul, marketat la inceput ca fiind noul Mad Men, a fost lansat de AMC pe 1 iunie 2014 (in SUA) si si-a petrecut toate cele 10 episoade de mai apoi straduindu-se sa ne arate ca nu e, in niciun caz, o copie ieftina a serialului cu Jon Hamm.

Audientele, desi nu chiar atat de mari pe cat s-a preconizat, au fost destul de bune (la fel ca si recenziile) pentru ca AMC sa dea unda verde si celui de-al doilea sezon, care va aparea cel mai probabil vara viitoare.

Halt and Catch Fire, a carui actiune se petrece in anii ’80 (1983, cand incepe seria), descrie perioada incipienta a computerelor personale (PC-uri). Personajele principale sunt o adunatura de genii neintelese si nu intotdeauna usor de tolerat. 

Joe MacMillan (Lee Pace) e un personaj inteligent, inovativ, dar cu un trecut tragic (despre care aflam putin cate putin) si care, dupa parerea mea, este cel mai interesant personaj de televiziune, din punct de vedere al sexualitatii, scris in ultimii zece ani.

Mackenzie Davis o interpreteaza pe Cameron, o tanara care a renuntat la studii dar pentru care computerele sunt un lucru deloc de dificil de creat. Intre ea si Joe se naste o legatura speciala.

Scoot McNairy si Kerry Bishe sunt sotii Gordon si Donna Clark, ambii extrem de priceputi in IT si care duc o viata aparent normala alaturi de cele doua fiice ale lor. Totul este insa dat peste cap cand Joe ii propune lui Gordon sa lucreze impreuna la un nou proiect ce se vrea a fi revolutionar.

Serialul va fi difuzat si in Romania, de catre AMC, fostul MGM Channel. Pana una-alta, noi abia asteptam sa-l revedem pe Lee Pace ca Regele Elf Thranduil. Si ne bate gandul sa mai dam o raita pe la Gardienii Galaxiei, cat inca mai ruleaza in cinematografe. Nu doar pentru Pace, pe cuvant.