Unul dintre motivele pentru care filmele Marvel au atat de mult succes este faptul ca au fost, inca de la inceput bine planuite, bine proptite-n universul aferent si orice modificare sau adaugire s-a facut astfel incat sa nu vina in niciun fel in conflict cu restul proiectelor.

In plus, Marvel si-a dus proiectele dincolo de salile de cinema, astfel procopsindu-ne si cu doua seriale - Agents of S.H.I.E.L.D. (care, recunoastem, se putea si mai bine) si viitorul Agent Carter, pe care-l asteptam cu nerabdare.

Mai mult decat atat, patru noi seriale au fost anuntate – Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage si Iron Fist - dintre care unul (Daredevil) este deja in faza de filmari. 

Serialele vor fi produse de Netflix, vor avea cate 13 episoade fiecare si vor duce, se pare la un al cincilea serial, The Defenders, care va reuni personajele celorlalte patru.

Si aici lucrurile devin interesante: conform unui interviu acordat de catre Ted Sarandos (unul dintre sefii de la Netflix) pentru Empire Magazine, e posibil ca personajele din seriale sa treaca, la un moment dat, pe marile ecrane alaturandu-se echipelor Avengerilor si Gardienilor (va dati seama cata genericul de sfarsit ar avea un film cu toti astia la un loc? Mai ales ca la filmele Marvel trebuie sa astepti pana in ultima clipa pentru cine ce scena au mai ascuns producatorii..)

Daredevil, primul dintre seriale, se filmeaza deja. Rolul principal, cel al lui Matt Murdoch, va fi jucat de britanicul Charlie Cox (Stardust, Boardwalk Empire), pe cand Vincent d’Onofrio il va interpreta pe Kingpin. Serialul va avea premiera in vara lui 2015.