Incepand din 25 august, in fiecare zi, de la ora 22.00 pe Discovery Channel si de la ora 21.00 pe Animal Planet.

Unul dintre cele mai populare evenimente TV ale verii, Shark Week, revine pe Discovery Channel si Animal Planet din data de 25 august, oferindu-le telespectatorilor, in premiera absoluta, un adevarat "festin" de programe despre rechini. 

Anul trecut, Shark Week a spulberat toate recordurile de audienta inregistrate de Discovery Channel in SUA, devenind cel mai popular sezon din toate timpurile (in randul adultilor cu varste intre 18-49 de ani) si cumuland mai bine de 50 de milioane de telespectatori. 

In 2014, Shark Week revine cu cel mai mare numar de premiere ce vor fi difuzate intr-o saptamana. Shark Week incepe pe Discovery Channel pe 25 august, intre orele 22.00 si 24.00. 

“Rechinofilii” se pot delecta cu programe despre rechini si in septembrie, caci ”rechiniada” continua pe tot parcursul lunii, la Animal Planet, zilnic de la 21:00. Mai mult, in acest an Discovery a initiat un parteneriat cu Prima TV, una dintre cele mai importante televiziuni generaliste din Romania, pentru a le aduce si mai multi rechini fanilor genului, in fiecare zi din saptamana 25-29 august, de la miezul noptii. 

Anul trecut, in SUA, Shark Week a primit titlul de “cel mai popular eveniment TV pe retelele de socializare, pana la acel moment”, acumuland 4,3 milioane de tweet-uri @SharkWeek, aproape 3,4 milioane de stream-uri video Shark Week pe discovery.com si 21,8 milioane de persoane care au discutat despre #SharkWeek pe Facebook. 

Anul acesta, programele cu rechini vor continua sa incurajeze discutiile pe aceasta tema si printre iubitorii genului din Romania, prin intermediul unui microsite dedicat si al unui tab pe pagina de Facebook, unde fanii vor avea acces la informatii diverse, concursuri şi multe surprize.

Pentru telespectatorii "infometati" de programe cu rechini, Discovery a pregatit "o portie mare" de emisiuni pline de mister, adrenalina şi provocari subacvatice:

• Pe urmele rechinului urias - luni, 25 august, de la 22:00

Printre programele care ne-au ajutat sa intelegem mai bine marele rechin alb si au devenit un element reprezentativ pentru Shark Week se numara emisiunea Pe urmele rechinului urias. Producatorul Jeff Kurr, specializat in programe despre stiintele naturii, revine impreuna cu echipa lui, folosind noi camere de filmat si o tehnologie de filmare subacvatica performanta, incredibila, pentru a urmari un exemplar gigantic, supranumit Colossus. 

• Am scapat de rechin - luni, 25 august, de la 23:00

Emisiunea prezinta imagini captivante cu atacuri reale surprinse de martori oculari, ilustrand situatii in care oameni de rand au scapat cu viata din coltii rechinilor. Pentru ca acesti supravietuitori si-au folosit intuitia si experienta, ei sunt astazi in viata si ne pot impartasi povestile infioratoare. Shannon Ainslie a intalnit trei mari rechini albi de-a lungul vietii sale, iar asistenta Nicole Moore si-a pierdut bratul intr-un atac petrecut in vacanta sa din Mexic, reusind sa scape cu viata pentru ca le-a putut da celor de pe plaja indicatii despre cum sa ii vindece ranile. Scafandrul din marina australiana Paul de Gelder s-a bazat pe experienta sa pentru a supravietui in urma unei muscaturi la mana si la picior.  

• Atacati de marele alb - marti, 26 august, de la 22:00 

Programul exploreaza legenda asa-numitului “Submarin”, un rechin absolut urias care traieste in largul Africii de Sud. Se pare ca acest exemplar de aproximativ 9 metri lungime ar fi cel mai mare reprezentant al speciei sale cunoscut vreodata. Localnicii sunt de parere ca gigantul ar fi raspunzator pentru nenumarate atacuri fatale, insa existenta lui nu a fost demonstrata in mod real niciodata. Documentarul exploreaza dovezile disponibile si formuleaza marea intrebare: oare ”Submarinul” exista cu adevarat?

• Razbunarea rechinului - miercuri, 27 august, de la 22:00

Biologul marin Greg Skomal si echipa Sharkcam ajung pe indepartata Insula Guadalupe din Oceanul Pacific – o zona unde traiesc unele dintre cele mai masive exemplare de mari rechini albi – pentru a urmari o confruntare impresionanta a titanilor. Cei doi isi propun sa filmeze acolo rechinii care vaneaza foci uriase, de doua tone. 

• Monstrul cu cap-de-ciocan - miercuri, 27 august, de la 23:00 

Programul prezinta un exemplar legendar, care colinda de 60 de ani prin apele de langa Florida. O echipa de cercetatori si pescari si-a propus sa studieze acest mister si sa afle daca exista in aceasta poveste si o parte de adevar.

• Marele rechin alb - un criminal in serie - joi, 28 august, de la 22:00 Producatorul Jeff Kurr, specializat in programe despre stiintele naturii, isi propune sa examineze doua atacuri fatale surprinse in apropierea bazei Vandenberg Air Force din California, folosind dovezi care ar putea indica faptul ca in ambele cazuri a fost de vina acelasi rechin. 

• Acasa la marele alb - joi, 28 august, de la 23:00 

Programul ii urmareste pe doi celebri experti in studiul rechinilor, Jeff Kerr si Andy Cassagrande, plecati in Noua Zeelanda intr-o misiune de viata si de moarte, pentru a studia marele rechin alb, un exemplar de peste 6 metri lungime, care aminteste de legenda unui urias din aceeasi specie, denumit ”stapanul rechinilor” de localnicii Maori. Jeff si Andy isi asuma riscuri enorme in cautarea acestui rechin gigantic despre care se spune ca sta la panda in apropierea tarmurilor Noii Zeelande.

• Rechini zombie - vineri, 29 august, de la 22:00 

Emisiunea studiaza o stare bizara de imobilitate, care le poate fi indusa rechinilor. Aceştia devin catatonici si se comporta ca niste zombie, iar fenomenul este studiat de oamenii de stiinta de mai multi ani. De curand insa, atacurile tot mai numeroase date de balenele orca asupra marilor rechini albi sugereaza ca si ele ar fi descoperit o metoda prin care sa-i imobilizeze si sa-i vaneze. Eli Martinez, scufundator profesionist, incearca sa demonstreze aceasta teorie, devenind prima persoana capabila sa induca marelui rechin alb o asemenea stare de imobilitate tonica. 

• Urmasii marelui rechin alb - vineri, 29 august, de la 23:00

Dr. Michael Domeier exploreaza de ani de zile Oceanul Pacific, din dorinta de a rezolva unul dintre marile mistere ale stiintei rechinilor: unde se inmulteste marele rechin alb. In 2013, cercetatorul a initiat acest proiect montand cu succes un dispozitiv de monitorizare pe corpul unei femele gestante, pe care a numit-o Gil Rakers. Acum, Michael se intoarce in adancuri cu programul Urmasii marelui rechin alb pentru a urmari traseul parcurs de aceasta si cu speranta ca va fi primul om care va filma nasterea unui pui de mare rechin alb.

• Am scapat de rechin 2 - sambata, 30 august, de la 22:00

Acesta este un program special despre rechini, care relateaza povesti ale unor atacuri, din perspectiva supravietuitorilor. Apeland la interviuri si imagini reale cu rechini care ataca, incercam sa aflam de ce s-au produs aceste atacuri si cum au reusit victimele sa scape ca prin urechile acului.   

• Hawaii: Paradisul invadat - sambata, 30 august, de la 23:00

Hawaii este considerata o destinatie idilica de vacanta, insa in ultima vreme atacurile tot mai numeroase date de rechini transforma aceste tarmuri superbe intr-o locatie periculoasa. Kala Alexander, un surfer legendar, nascut chiar acolo, cunoaste zona mai bine decat oricine si spera sa afle cauzele acestei invazii bruste a rechinilor. 

• Momente spectaculoase cu rechini - duminica, 31 august, de la 22:00 

In acest program sunt redate cele mai suprinzatoare scene cu rechini derulate de-a lungul saptamanii.

• Megalodon: Noi dovezi despre rechinul-monstru - duminica, 31 august, de la ora 23:00

In aprilie 2013, o ambarcatiune de pescuit care naviga in zona Africii de Sud a fost tinta unui atac in urma caruia au murit toti cei aflati la bord. O echipa de filmare TV l-a ajutat pe biologul marin Collin Drake in eforturile sale de a identifica pradatorul care atacase, iar Megalodon: Noi dovezi despre rechinul-monstru le ofera telespectatorilor Shark Week noi dovezi socante si interviuri inedite pe aceasta tema. 

DESPRE DISCOVERY NETWORKS CEEMEA:

Discovery Networks Europa Centrala & de Est, Orientul Mijlociu & Africa (CEEMEA) este o divizie a Discovery Communications (NASDAQ: DISCA, DISCB, DISCK), lider mondial pe segmentul canalelor TV cu plata, care ajunge la peste 2,7 miliarde de abonati in peste 220 de tari si teritorii. 

Discovery Networks CEEMEA le ofera oamenilor posibilitatea de a-si explora universul si de a-si satisface curiozitatea, prin intermediul celor 12 branduri de televiziune, in frunte cu Discovery Channel, TLC, Animal Planet, Discovery Science si Discovery HD Showcase, dar si prin intermediul produselor si serviciilor comerciale si educationale de top. 

Programele noastre sunt difuzate in 19 limbi, ajungand la peste 261 de milioane de abonati din 105 tari, de pe trei continente. Pentru mai multe informatii, vizitati www.discovery.ro.